microstrategy
Bitcoin

MicroStrategy kondigt verkoop van $500 miljoen aan obligaties aan om meer Bitcoin te kopen

MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, wil opnieuw een enorme hoeveelheid Bitcoin kopen. In een recente aankondiging heeft het bedrijf plannen onthuld om $500 miljoen aan converteerbare senior notes uit te geven. MicroStrategy heeft aangegeven de opbrengst te willen gebruiken om meer Bitcoin aan te schaffen en voor andere bedrijfsdoeleinden.

Dit is echter niet de eerste keer dat MicroStrategy deze stap zet om zijn Bitcoin-voorraad te vergroten door senior notes aan te bieden. Laten we daarom deze ontwikkeling nader bekijken en zien hoe het bedrijf zijn inzet op Bitcoin blijft vergroten.

Wat houdt het plan precies in?

MicroStrategy heeft een private offering van $500 miljoen aan converteerbare senior notes aangekondigd. Deze notes, die aflopen in 2032, zijn gericht op institutionele beleggers.

Het bedrijf is van plan de opbrengst voornamelijk te gebruiken om extra Bitcoin aan te schaffen, in lijn met zijn voortdurende strategie om via schuldfinanciering zijn Bitcoin-bezit uit te breiden. De converteerbare senior notes zijn ongedekt en hebben een hogere prioriteit bij claims dan andere schulden, maar zijn niet gedekt door onderpand.

De aankondiging vermeldt dat de rente op deze notes halfjaarlijks zal worden betaald, met de eerste betaling in december 2024. Ze zullen aflopen in juni 2032, tenzij ze eerder worden geconverteerd, afgelost of teruggekocht.

De conversievoorwaarden van de notes bieden ook flexibiliteit aan beleggers. Ze kunnen worden omgezet in contanten, aandelen van MicroStrategy’s klasse A gewone aandelen, of een mix van beide. De conversie is echter beperkt tot december 2031 en wordt pas vrijelijk converteerbaar kort voor de vervaldatum.

Deze structuur biedt potentiële voordelen gekoppeld aan de prestaties van MicroStrategy’s aandelen, terwijl het ook bescherming biedt tegen neerwaartse risico’s door de senior ongedekte status van de notes.

Voorgaande investeringen in Bitcoin

Dit is niet de eerste keer dat MicroStrategy schulden aangaat om Bitcoin te kopen. Het bedrijf heeft door de jaren heen consequent BTC bijgekocht, ondanks marktfluctuaties.

Eerder dit jaar heeft MicroStrategy al $603,75 miljoen en $800 miljoen aan converteerbare senior notes uitgegeven. Volgens de kwartaalrapportage van 29 april bezit MicroStrategy 214.400 Bitcoins.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gensler weigert commentaar te geven op Trump’s Bitcoin plannen
Bitcoin koers breekt $66.000 dankzij positieve inflatiecijfers
Cruciale dag voor de cryptomarkt: $7,7 miljard aan derivaten loopt vandaag af
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen