MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy op virtueel verlies van $1,3 miljard op Bitcoin, maar wil blijven investeren

Het MicroStrategy van oprichter Michael Saylor werd in 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat vol overtuiging in Bitcoin stapte. Sindsdien heeft het een totaal van ruim 132.000 Bitcoin weten te verzamelen. De investering zelf staat momenteel op een verlies van 1,3 miljard dollar, maar dat zal het bedrijf er niet toe bewegen van strategie te veranderen.

Meer aankopen in aantocht?

Op 2 februari publiceerde en presenteerde MicroStrategy de kwartaalcijfers van Q4 2022. Over het jaar 2022 moest het een papieren verlies van 1,3 miljard dollar nemen op zijn Bitcoin. We spreken van een papieren verlies, omdat het over een boekhoudkundig verlies gaat. MicroStrategy heeft de Bitcoin in kwestie niet daadwerkelijk verkocht, waardoor het geen gerealiseerd verlies is.

“We overwegen om extra transacties te doen om te profiteren van de volatiliteit van de Bitcoin koers of andere manieren om de markt te betreden die in lijn zijn met onze lange termijn Bitcoin-strategie,” aldus Chief Financial Officer Andrew Kang tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Tijdens de presentatie kwam ook mede-oprichter Michael Saylor aan het woord, die deelde dat het bedrijf de prestaties van zijn aandeel tegen een aantal maatstaven afmeet. “De meest belangrijke maatstaf voor onze prestaties is de Bitcoin koers,” aldus Michael Saylor.

microstrategy winst verlies

Sinds de eerste Bitcoin-aankoop van MicroStrategy in augustus 2020 doet het bedrijf het beter dan Bitcoin, zo leert Michael Saylor ons met het bovenstaande overzicht. MicroStrategy is sindsdien met 117 procent gestegen, terwijl Bitcoin ‘slechts’ een plus van 98 procent mag opschrijven.

Bitcoin is de enige veilige haven

Verder roemt Michael Saylor Bitcoin in zijn praatje over de kwartaalcijfers van MicroStrategy. “De enige echte veilige haven voor institutionele beleggers is Bitcoin. Bitcoin is de enige universeel erkende digitale grondstof, dus als je een investeerder bent, dan is Bitcoin in dit opzicht jouw veilige haven,” aldus een enthousiaste Michael Saylor.

Kang laat verder weten dat MicroStrategy momenteel 132.500 Bitcoin in kas heeft, ter waarde van ongeveer 1,84 miljard dollar. Van die Bitcoin worden er 14.890 direct vastgehouden door MicroStrategy, terwijl de overige munten in het beheer van zusterbedrijf MacroStrategy LLC vallen.

Afgelopen jaar verkocht MicroStrategy voor het eerst een klein deel van zijn Bitcoin. Kang zei dat er 704 Bitcoin werden verkocht om voor de belasting een verlies van 34 miljoen te pakken. “Zelfs met die verkoop steeg onze totale holding met 2.500 Bitcoin tijdens dit kwartaal,” aldus Kang.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken