gouden bitcoin
Bitcoin

Miljardair: ‘Bitcoin kan reserve-asset worden voor grootste Amerikaanse bedrijven’

MicroStrategy-oprichter en bestuursvoorzitter Michael Saylor zegt dat Bitcoin binnenkort een “legitieme” reserve-asset kan worden voor de grootste Amerikaanse bedrijven. In een nieuw interview met CNBC zegt Saylor dat de nieuwe Financial Accounting Standards Board (FASB) regels voor beursgenoteerde bedrijven de adoptie van Bitcoin zouden moeten versnellen.

Goed voor Bitcoin

De FASB is een Amerikaans agentschap dat bepaalt hoe bedrijven hun assets in de boekhouding op de balans moeten plaatsen. De nieuwe regels, die na 15 december 2024 van kracht worden, geven bedrijven de mogelijkheid om de marktwaarde van Bitcoin te gebruiken op de balans.

Op dit moment mogen alleen verliezen worden meegenomen in de waarde van de assets en winsten pas zodra deze gerealiseerd zijn. Zo kan een bedrijf dus heel “arm” lijken op de balans, terwijl hun Bitcoin in werkelijkheid veel meer waard is.

“De daadwerkelijke significantie is dat bedrijven als Berkshire Hathaway en Apple, die meer dan 100 miljard dollar aan cash bezitten, dat nu moeten investeren in staatsobligaties. Met deze verandering in de boekhoudregels krijg je een (digitale) grondstof die gewaardeerd is tegen zijn marktwaarde en wordt het een legitieme reserve-asset voor beursgenoteerde bedrijven”, aldus Michael Saylor.

Zou het dan echt gaan gebeuren in 2024 dat grote bedrijven als Apple, Meta en Google besluiten te investeren in Bitcoin?

Waarom veranderen de regels?

Ze zijn het bij de FASB ook eens met de lezing dat de huidige regels niet voor de relevante informatie zorgen. Omdat bedrijven nu alleen verliezen mogen meenemen kan dat een vertekend beeld geven van de financiële positie van een bedrijf, zo is de lezing van de FASB.

Ook zorgen de nieuwe regels ervoor dat het minder complex is om Bitcoin te behandelen in de boekhouding van bedrijven.

“We gaan door een digitale transformatie van alles. Apple vertegenwoordigt de digitale transformatie van telefoons en camera’s en Google is de transformatie van boeken en bibliotheken. Bitcoin vertegenwoordigt de digitale transformatie van kapitaal. 99,9 procent van het kapitaal in de wereld zit opgesloten in vastgoed, aandelen, edelmetalen en obligaties.

Wat dat betreft zit de transformatie op 0,1 procent”, aldus Michael Saylor.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?