Ethereum stijgt
Ethereum

Moet Ethereum zich opmaken voor een rally van 35 procent?

Een handelaar die erin slaagde om de bodem van 2022 te voorspellen en vervolgens de volledige stijging meepakte, stelt dat er zich een scenario voor Ethereum vormt waarin de altcoin met 35 procent kan stijgen.

Het gaat om de pseudonieme handelaar DonAlt, die met zijn 52.200 abonnees op YouTube deelt dat Ethereum blijft consolideren onder het belangrijke weerstandsniveau van 1.935 dollar.

Op het moment van schrijven gaat Ethereum voor 1.882 dollar over de toonbank.

Uitbraak aanstaande?

Als de consolidatie rond dit niveau doorzet, dan kan dat volgens DonAlt uiteindelijk tot een uitbraak leiden voor Ethereum. “Ethereum is aan het consolideren in een gebied waar dat okay is, omdat deze weerstand normaal gesproken een correctie zou moeten produceren. Tot nu toe deed het dat een aantal keren, maar kon het die neerwaartse beweging niet doorzetten”, aldus DonAlt.

Ook Bitcoin zou binnenkort een opwaartse beweging moeten maken volgens DonAlt, omdat er zich anders een minder leuk scenario kan uitspelen. “Vervolgens kijk ik naar Ethereum en als dit nog twee, drie of vier weken zo doorgaat, dan moet die weerstand wel breken.

Als we vervolgens een sluiting boven de 1.935 dollar krijgen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de koers nog verder omhoog schiet”, zo gaat DonAlt verder. Die opleving zou Ethereum zelfs boven het niveau van mei 2022 kunnen brengen. Destijds viel het Terra-protocol op spectaculaire wijze uit elkaar.

Ethereum koers van 2.500 dollar in aantocht?

“Als ik naar boven kijk en we erin slagen om boven de 1.935 dollar te sluiten, dan is het heel duidelijk dat we richting de 2.500 dollar gaan. Er zit tussen die twee koersen alleen maar lucht. Gezien het feit dat we zo vast blijven zitten rond de 2.000 dollar, lijkt het redelijk om te denken dat we snel kunnen stijgen als we daar doorheen breken”, zo stelt DonAlt.

ETH prijs

Uiteindelijk moeten we het allemaal nog maar zien. In de financiële markten is het zeer gevaarlijk om over zekerheden te praten en al helemaal als het over crypto gaat.

Vaak zijn het de onverwachtse gebeurtenissen die stijgingen of dalingen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan de Spot Bitcoin ETF aanvraag van BlackRock. Sommigen stellen misschien dat het een kwestie van tijd was voordat ze dat zouden doen, maar over het algemeen was het een complete verrassing die voor de stijgingen bij Bitcoin zorgde.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?