XRP token, Ripple
Ripple

Moet Ripple een boete van $770 miljoen betalen aan de SEC?

Ripple bevindt zich nog steeds midden in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij een substantiële boete dreigt die aanzienlijke gevolgen kan hebben. Advocaat Jeremy Hogan, die binnen de XRP-gemeenschap een reputatie heeft opgebouwd als kenner, is van mening dat Ripple een sterke positie heeft in deze zaak.

Strategieën van Ripple om boete te verminderen

De potentiële boete van $770 miljoen die Ripple boven het hoofd hangt, is gerelateerd aan ‘disgorgement’, een juridisch mechanisme dat vereist dat partijen winsten terugbetalen die onrechtmatig verkregen zijn. Dit principe is bedoeld om te voorkomen dat overtreeders financieel voordeel behalen uit onwettige handelingen en dient als afschrikmiddel. Advocaat Jeremy Hogan benadrukt echter dat Ripple de mogelijke boete aanzienlijk kan verlagen door bedrijfsuitgaven in mindering te brengen op de totale inkomsten uit verkopen, wat zou leiden tot een verminderde ‘disgorgement’.

Daarnaast kan Ripple proberen aan te tonen dat sommige XRP-verkopen geen schade hebben berokkend aan de kopers of dat compensatie niet nodig is, wat het ‘disgorgement’-bedrag verder zou verlagen. Ripple zou verder de strategie kunnen volgen om te benadrukken dat bepaalde transacties met XRP buiten de reikwijdte van de SEC vielen, bijvoorbeeld verkopen aan buitenlandse kopers die geen significante connecties hebben met de Verenigde Staten.

De kans bestaat dat Ripple en de SEC een schikking treffen buiten de rechtbank om, waarbij Ripple akkoord gaat met een lagere betaling dan wat mogelijk zou zijn na een uitgebreid juridisch gevecht.

Deaton ziet potentiële overwinning

John Deaton, een bekende advocaat in de cryptorechtswereld, heeft onlangs zijn visie gegeven op de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Volgens Deaton zou een schikking van $20 miljoen of minder door Ripple als een belangrijke overwinning kunnen worden beschouwd. Hij benadrukt dat de uitkomst van een dergelijke schikking verreikende gevolgen zou hebben, mogelijk leidend tot meer op cryptocurrency gerichte regelgeving en een versterkt vertrouwen in de hele crypto-industrie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%