Ripple, xrp, fork
Ripple

MoneyGram geeft verklaring over SEC-rechtszaak tegen Ripple

MoneyGram heeft een verklaring afgegeven in het licht van de recente actie van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.


‘niet op de hoogte van enige negatieve impact’

Eerder deze week beschuldigde de SEC Ripple van het ophalen van $1,3 miljard in een niet-geregistreerd security-aanbod. De SEC beweert dat Ripple deze fondsen heeft opgehaald door middel van niet-geregistreerde XRP-verkopen aan investeerders over de hele wereld en dus ook in de VS. De prijs van XRP is deze week met meer dan 50% gedaald.

“MoneyGramis momenteel niet op de hoogte of op de hoogte gebracht van enige negatieve impact op zijn commerciële overeenkomst met Ripple, maar houden hun ogen open voor mogelijke gevolgen naarmate de ontwikkelingen in de rechtszaak evolueren”, zei het MoneyGram-team in een verklaring.

De commerciële overeenkomst van MoneyGram met Ripple betreft het gebruik van het handelsplatform van Ripple voor buitenlandse valuta en blockchain. MoneyGram zei echter dat het “zijn andere traditionele tegenpartijen voor valutahandel is blijven gebruiken” en dat het het door Ripple geboden platform niet nodig heeft om aan zijn behoeften op het gebied van valutahandel te voldoen.

“Ter herinnering, MoneyGram maakt geen gebruik van het ODL-platform of RippleNet voor directe overdrachten van consumentengelden – digitaal of anderszins. Bovendien is MoneyGram geen onderdeel van de SEC-actie, ”voegde het bedrijf toe.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


300+ samenwerkingsverbanden

MoneyGram is een van de vele samenwerkingsverbanden die Ripple de afgelopen jaren heeft opgezet. Volgens de website van Ripple zijn de klanten van het bedrijf in totaal “300+ financiële instellingen in meer dan 40 landen wereldwijd.”

Een voorbeeld hiervan is Santander, een van de grootste banken ter wereld. Het partnerschap tussen Ripple en Santander is bedoeld om internationale betalingen te stroomlijnen.

“Ripple helpt ons om de problemen van snelheid en transparantie rond internationale betalingen van onze klanten rechtstreeks aan te pakken en om het verzenden van geld naar het buitenland beter te maken”, zegt Ed Metzger, een Chief Technology Officer van Pay FX bij Santander.

Ripple’s andere klanten zijn onder meer Standard Chartered en American Express, beide giganten van de traditionele financiële sector.

Elk van de 300+ klanten van Ripple zullen de volgende stap van de SEC nauwlettend volgen.