Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Montenegro tekent deal met Ripple voor project voor nationale digitale valuta

De Nationale Bank van Montenegro heeft op 11 april bekendgemaakt dat ze een samenwerkingsverband aangaat met Ripple. Deze samenwerking is gericht op het ontwikkelen van een strategie en pilotprogramma voor een digitale valuta in Montenegro, mogelijk een centrale bank digitale valuta (CBDC) of een stablecoin.

Montenegro hanteert de euro als nationale munteenheid sinds de lancering in 2002, maar maakt geen deel uit van de eurozone. James Wallis, vicepresident van RippleX voor betrokkenheid bij centrale banken en CBDC’s, gaf hierover de volgende verklaring:

Meer details zullen later in het jaar worden onthuld. Het project zal verschillende fasen doorlopen, waaronder het identificeren van de praktische toepassing van een digitale valuta of nationale stablecoin.

– James Wallis

Wallis gaf verder aan dat er een test-fase staat gepland om de toekomstige digitale valuta onder gecontroleerde omstandigheden in omloop te brengen.

We zullen nauw samenwerken met de Centrale Bank om use cases, belangrijke succesfactoren en tijdlijnen te bepalen. Het project gaat deze maand van start

– James Wallis

Montenegro wil moderne nationale banktrends volgen

De Centrale Bank van Montenegro gaat samenwerken met de regering en de academische gemeenschap. Radoje Žugić, de gouverneur van de Centrale Bank van Montenegro, zei het volgende:

“Het doel is de voordelen en risico’s te analyseren die CBDC’s of nationale stablecoins kunnen opleveren met betrekking tot de beschikbaarheid van elektronische betaalmiddelen, veiligheid, efficiëntie, naleving van regelgeving en vooral de bescherming van de rechten en privacy van de gebruikers. Als centrale bank die zich inzet voor het volgen van moderne nationale banktrends, zorgt de Centrale Bank van Montenegro er actief voor dat het een efficiënt financieel systeem in stand houdt.”

De Montenegrijnse premier Dritan Abazovic maakte de aanstaande deal tussen Ripple en de Montenegrijnse centrale bank voor het eerst bekend in een tweet van het World Economic Forum Davos in januari.

Ripple is de afgelopen maanden flink bezig geweest met het uitbreiden van haar aandeel in de wereld van CBDC’s. Waarbij Wallis zei dat het bedrijf meerdere CBDC-projecten heeft lopen over de hele wereld.

Ripple nieuws

Afronding Ripple rechtszaak ‘dichterbij dan ooit’ na nieuwe indiening
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Mogelijk binnenkort al schikking of vonnis in Ripple vs SEC rechtszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC