Mt. Gox Exchange
Bitcoin

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid

Zoals je misschien weet, kondigde Mt. Gox onlangs de langverwachte terugbetalingen aan voor schuldeisers. Na het faillissement van de exchange in 2014 hebben schuldeisers jarenlang gewacht op hun teruggevorderde Bitcoin (BTC).

Dankzij de transparantie van de blockchain kunnen we deze terugbetalingen nauwkeurig volgen. Vandaag heeft Mt. Gox een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin verstuurd, onder andere naar Bitstamp.

Mt. Gox stuurt Bitcoin naar Bitstamp

Op 24 juli verstuurde Mt. Gox 5.106 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $335 miljoen, naar de exchange Bitstamp en een onbekend adres. Volgens Arkham Intelligence vonden om 7:16 Nederlandse tijd twee transacties plaats waarbij in totaal 5.106 Bitcoin werd overgedragen. Hiervan werd 2.237 BTC, ter waarde van $147 miljoen, naar Bitstamp gestuurd en de resterende 2.869 BTC naar een onbekend adres.

Dat een deel van de coins naar Bitstamp werd gestuurd, is geen verrassing, aangezien Mt. Gox deze exchange heeft geselecteerd om een deel van de Bitcoin-uitbetalingen af te handelen. Kraken, een andere door Mt. Gox geselecteerde exchange, ontving vorige week al zijn deel van de tokens.

Het onbekende adres, dat begint met “1MzhW”, verplaatste de fondsen onmiddellijk naar een andere wallet, “12azL”. Deze transactie werd gevolgd door een laatste verplaatsing naar adressen die aan Bitstamp zijn gekoppeld. Deze splitsing van de $335 miljoen aan BTC over meerdere Bitstamp-wallets kan bedoeld zijn om de terugbetalingen gemakkelijker te beheren voor specifieke schuldeisers.

Terugbetalingen zo goed als afgerond

Bitstamp is een van de vijf exchanges die samenwerken met Mt. Gox om het terugbetalingsproces uit te voeren. Volgens gegevens van CryptoQuant is meer dan 66% van de verschuldigde BTC aan de schuldeisers van Mt. Gox al verdeeld.

Arkham Intelligence rapporteert dat Mt. Gox momenteel 90.344 BTC in bezit heeft, met een geschatte waarde van ongeveer $6 miljard. Echter, het daadwerkelijke bedrag dat Mt. Gox momenteel in handen heeft, is aanzienlijk lager. Onlangs is de hoeveelheid Bitcoin in hun bezit namelijk aanzienlijk gedaald. Zo heeft Mt. Gox recent bijna 50.000 BTC verzonden, waardoor hun bezit op dinsdag rond de 42.744 BTC lag, met een waarde van $2,85 miljard.

Vandaag is dit bedrag verder gedaald. Vanochtend om 5:53 Nederlandse tijd werd nog eens 37.477 BTC verzonden, gevolgd door de eerdergenoemde 5.106 BTC om 7:16 uur. Hiermee komt het totale Bitcoin-bezit van Mt. Gox volgens de laatste gegevens uit op slechts 161 BTC, ter waarde van ongeveer $10 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?