crypto analist
Altcoin

Nederlandse analist: Deze 2 Crypto’s moet je in de gaten houden

De cryptomarkt maakt een periode van opmerkelijke groei door, aangevoerd door Bitcoin (BTC), dat als koploper fungeert en een algemeen bullish sentiment in de markt stimuleert. Dit optimisme heeft een positieve invloed op diverse altcoins, die aanzienlijke koersstijgingen laten zien.

Michaël van de Poppe, een bekende Nederlandse crypto-analist, heeft recentelijk twee altcoins uitgelicht die volgens hem een significante rol zullen spelen binnen het Web 3.0 ecosysteem. In dit artikel bespreken we welke cryptomunte dat zijn en waarom ze bijzondere aandacht verdienen.

Innovatieve concepten met potentie: Modulaire blockchains en DePin

Van de Poppe onderstreept het belang van het investeren in projecten met concrete gebruikstoepassingen boven projecten die zich enkel focussen op gaming, non-fungible tokens (NFT’s), de metaverse of meme coins.

Hij vestigt de aandacht op twee innovatieve en opkomende concepten die potentieel de toekomst van de cryptowereld en Web 3.0 kunnen vormgeven: “modulaire blockchains” en “DePin” (Decentralized Physical Infrastructure Networks).

Volgens van de Poppe hebben deze twee concepten de potentie om het huidige landschap van digitale valuta’s en de onderliggende technologie aanzienlijk te transformeren.

Celestia: De koning van de modulaire blockchains

De Nederlander legt uit dat modulaire blockchains ontworpen zijn als een antwoord op de problemen van hoge transactiekosten en schaalbaarheidsuitdagingen die netwerken zoals Ethereum (ETH) ervaren. Deze technologie deconstrueert traditionele blockchainprocessen die normaal gesproken door een enkele laag worden beheerd, met als doel de transactiesnelheid aanzienlijk te verhogen.

Volgens de analist is het beste project in deze sector Celestia (TIA). De crypto wordt door Van de Poppe geprezen als een voorloper op het gebied van modulaire blockchain technologie, met de ambitie om schaalbaarheid en efficiëntie in blockchain technologie opnieuw te definiëren.

Covalent: Het beste DePin project

Covalent (CQT) wordt door de Nederlander gezien als het beste DePin project. De focus ligt bij deze technologie op het verminderen van de afhankelijkheid van centrale autoriteiten of enkele punten van falen bij fysieke infrastructuurnetwerken.

Hierdoor wordt de efficiëntie, transparantie en betrouwbaarheid van infrastructuur diensten verbeterd. Dit kan variëren van energienetwerken en transport tot communicatiesystemen en logistiek, allemaal opgezet met het oog op decentralisatie en peer-to-peer interacties.

Covalent wordt door de analist vooral gewaardeerd om zijn uitgebreide toolkits voor ontwikkelaars, waaronder Block Explorer Kits genaamd GoldRush en analytische dashboards zoals Increment. 

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Celestia of Covalent te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Michaël van de Poppe: Bitcoin dominantie heeft piek bereikt, tijd voor altcoins
Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?