Bitcoin opties
Bitcoin

Nederlandse crypto-analist: “Bitcoin op kantelpunt, cruciaal niveau bereikt”

De Bitcoin koers vertoont vandaag een opwaartse beweging, een ontwikkeling die als zeer positief wordt ontvangen. Michaël van de Poppe, een vooraanstaande Nederlandse crypto-analist, onderstreept het cruciale belang van het behouden van een koersniveau tussen $69.000 en $70.000.

Hij gelooft dat, zolang Bitcoin boven dit niveau blijft, de kans op verdere koersstijgingen aanzienlijk is. Van de Poppe is zelfs van mening dat bij voortzetting van de huidige positieve trend, de Bitcoin koers tot boven de $74.000 kan stijgen.

De positieve beweging in de markt komt op een moment dat de crypto gemeenschap zich voorbereidt op een belangrijk evenement, de halving.

Wat is de Bitcoin halving?

De Bitcoin halving is een vooraf geprogrammeerd evenement dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, waarbij de beloning die Bitcoin-miners ontvangen voor het verifiëren van transacties op de blockchain gehalveerd wordt.

Dit proces dient als een middel om inflatie te voorkomen en de uitgifte van nieuwe Bitcoins te vertragen, waardoor de totale voorraad geleidelijk naar het maximale limiet van 21 miljoen munten toewerkt.

Door het verminderen van de beloning wordt het aanbod van nieuwe Bitcoins beperkt, wat historisch gezien heeft geleid tot een toename van de schaarste en vaak tot een aanzienlijke prijsstijging kort na elk halving-evenement.

Onzekerheid in de cryptomarkt

In de cryptowereld is een constante opwaartse trend helaas verre van gegarandeerd. Arthur Hayes van BitMEX wijst op de negatieve invloed die Amerikaanse beleidsmaatregelen kunnen hebben, met name waarschuwt hij voor een potentiële grote uitverkoop gedurende het Amerikaanse belastingseizoen tussen 15 april en 1 mei.

In Duitsland is de stemming eveneens voorzichtig. Uit een enquête van Deutsche Bank blijkt dat een aanzienlijk aantal beleggers een scherpe daling van de Bitcoin waarde verwacht, mogelijk zelfs tot $20.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten