crash
Aex, Beurs

Negatieve start: AEX koers 1,39% lager door terugval Wall Street

De Amsterdamse beurs heeft de dag met een negatieve noot afgetrapt, waarbij de AEX-index flink in het rood is geopend. De AEX koers staat op dit moment 1,39 procent lager en staat nu op 873,75 punten.

De lagere opening is het gevolg van een terugval op Wall Street woensdagavond. Wall Street leek woensdag het ingezette herstel van dinsdag voort te zetten, maar de winsten verdampten richting de slotzoemer. De S&P 500 sloot zelfs 0,8 procent lager.

Onder andere een tegenvallende veiling van tienjarige staatsleningen ondermijnde het herstel in de tweede helft van de sessie.

Een langverwachte correctie

Analisten verwachtten al langere tijd een correctie, en de terugval die we maandag zagen, was dan ook geen verrassing. De aandelenmarkten presteerden zo goed dat een correctie onvermijdelijk leek.

De S&P500 stond bijvoorbeeld 37 procent hoger ten opzichte van het dieptepunt in oktober 2023, waarbij een groot deel van die winst te danken was aan de enorme stijging van enkele megacap-techaandelen zoals Nvidia.

Ondanks de recente correctie zijn er mogelijk betere tijden in aantocht. De Amerikaanse Federal Reserve is namelijk van plan om eindelijk de rente te verlagen, wat positief nieuws zou kunnen zijn voor de aandelenmarkten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt