Blockchain,, Trending

Nestlé wil consumenten in staat stellen voedsel te volgen door blockchain

De Zwitserse levensmiddelen organisatie Nestlé heeft zijn blockchain plannen onthuld. Het bedrijf wil de toeleveringsketen van zijn producten openbaar maken met behulp van de blockchain.


Blockchain platform OpenSC

Om het project te voltooien is het bedrijf een samenwerking aangegaan met het blockchain platform OpenSC. Dit platform is onlangs gelanceerd door een partnerschap tussen WWF-Australië en BCG Digital Ventures Worldwide.


Eerste grote voedingsbedrijf

Volgens Nestlé zijn zij, door dit project, het eerste grote voedings- en drankbedrijf dat zo’n type blockchaintechnologie gaat toepassen. Door gebruik te maken van het platform van OpenSC kunnen consumenten naar verluidt goegang krijgen tot een onafhankelijk en verifieerbare duurzaamheid en toegang tot de gegevens.


Melkproducten in Nieuw-Zeeland

Allereerst zullen de melkproducten van boerderijen en producenten in Nieuw-Zeeland worden gevolgd. Wanneer deze test slaagt, zullen er meer producten van geografisch meer locaties worden gevolgd. Zo wordt als voorbeeld palmolie uit de Verenigde Staten (VS) benoemd als mogelijk eerstvolgende stap. Met deze pilot wil het bedrijf testen of hun systeem schaalbaar is en wat voor fouten er op dit moment nog in zitten.