Stablecoins
Stablecoin

Nick van Eck: Stablecoins die rente betalen zijn geen stablecoins

Er zijn steeds meer stablecoins te vinden die een rente betalen en dat is volgens Nick van Eck, de CEO van stablecoin-uitgever Agora, een kwalijke zaak. In plaats van rentes aanbieden, zouden deze bedrijven volgens Van Eck de focus moeten leggen op de bruikbaarheid, liquiditeit en transactiemogelijkheden om zoveel mogelijk particulieren en bedrijven te bereiken.

Stablecoins met rente zijn een slecht idee?

We hebben in het verleden vaker stablecoins gezien die extreme rentes aanboden. Volgens Van Eck maakt het in principe niet eens uit hoe hoog de rentes zijn die stablecoins aanbieden.

Uiteindelijk is een stablecoin waar je een rente op kunt verdienen een “effect” voor de financiële wet- en regelgeving in veel landen. Dat betekent dat het niet zomaar mogelijk is om dat soort tokens op de markt te brengen. Uiteindelijk gaat dat volgens VanEck het bereik van deze tokens beperken.

“Dit kost je niet alleen klanten, maar beperkt een stablecoin op veel meer manieren”, aldus Van Eck.

“Gereguleerde financiële dienstverleners buiten de Verenigde Staten zullen jouw product niet zo snel gebruiken, omdat het risico introduceert zonder voldoende beloning te bieden.”

Als voorbeelden noemt hij DAI, USDe en USDM.

Markt van $150 miljard

Stablecoins zijn ondertussen een markt van $150 miljard geworden en faciliteren jaarlijks in ongeveer $10 biljoen aan transacties. Voor het jaar 2030 verwacht Van Eck dat de markt zal toenemen tot $3 biljoen.

Daarmee zou de markt dus nog 20x over de kop gaan vanaf de huidige market caps. Als Tether de grote marktleider blijft, dan is dat extreem bullish voor Bitcoin. Waarom? Omdat Tether een behoorlijk deel van zijn winst direct investeert in Bitcoin.

De reden dat Van Eck zich zo uitspreek over altcoins is dat zijn eigen stablecoin op het punt van lanceren staat. In juni lanceert Agora (AUSD) op de blockchain van Ethereum en kunnen we dus wederom een stablecoin toevoegen aan het reeds rijke ecosysteem.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken