Crypto Mining Data Centre
Blockchain

Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging

Bitfarms, een Canadees cryptominingbedrijf, heeft officieel aangekondigd dat Nicolas Bonta, die tijdelijk fungeerde als president en CEO, zal aftreden uit de bedrijfsraad. Deze verandering komt op een moment dat Riot Platforms pogingen doet om het bedrijf over te nemen.

Wijzigingen niet gerelateerd aan overnamepogingen

In een verklaring kondigde Bitfarms aan dat CEO Ben Gagnon zal toetreden tot het bestuur, terwijl hoofddirecteur Brian Howlett is benoemd tot onafhankelijk voorzitter. Bonta, die sinds mei als interim-president en CEO diende totdat Gagnon in juli de rol overnam, heeft besloten zich terug te trekken uit het bestuur. De wijziging in het leiderschap lijkt niet gerelateerd te zijn aan de overnamepogingen van Riot, die al maanden aan de gang zijn.

Riot Platforms deed in mei een bod van $950 miljoen om Bitfarms over te nemen en begon zijn belang in het bedrijf te vergroten. Om deze overnamepoging tegen te gaan, implementeerde Bitfarms een ‘gifpil’-strategie, bedoeld om het belang van Riot te beperken tot 15%. Echter, deze maatregel werd later geblokkeerd door Canadese toezichthouders.

Stijging aandelen van Bitfarms

Op 29 juli meldde Riot op hun beurt dat het 16,9% van de gewone aandelen van Bitfarms in handen had en dat het van plan was om tijdens een aandeelhoudersvergadering op 29 oktober 3 bestuursleden, waaronder Bonta, te vervangen.

Ondanks de turbulentie rond de overnamepoging, rapporteerde Bitfarms in zijn resultaten over het tweede kwartaal van 2024 een stijging van de aandelen met ongeveer 22% en de ontginning van 614 Bitcoin, ter waarde van $37 miljoen.

Blockchain nieuws

Donald Trump lanceert cryptoplatform ‘World Liberty Financial’ op 16 september
Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt