zuid-korea
Regulatie

Nieuwe belastingregime Zuid-Korea omtrent crypto’s uitgesteld tot 2022

De regering van Zuid-Korea heeft de nieuwe belastingregels omtrent cryptocurrencies die eigenlijk bedoeld waren voor 2021 nu uitgesteld tot 2022.


Van oktober 2021 naar januari 2022

Op 25 november werd een voorstel gedaan om de nieuwe regel voor inkomstenbelasting over cryptocurrencies uit te stellen tot 1 januari 2022, in plaats van oktober 2021.

Dit voorstel is vandaag officieel goedgekeurd, waarmee de inwoners van Zuid-Korea een paar maanden langer geen belasting over hun crypto-inkomsten hoeven te betalen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Meer tijd om aan te passen

Door het uitstel van deze belastingwetten, krijgen lokale cryptocurrency gerelateerde bedrijven meer tijd om zich aan de nieuwe belastingwetten aan te passen.

Eerder werd een nieuwe wet aangenomen waardoor Zuid-Koreaanse investeerders 20% belasting moesten gaan betalen over hun geboekte winsten. Dit geldt echter alleen als de winsten meer dan 2.5 miljoen won per jaar bedragen (wat uitkomt op bijna €1900). Dit belastingtarief staat al sinds juli 2020 vast. Verwacht wordt dan ook dat hier geen verandering in zal komen.

Er zijn veel voorstanders van cryptocurrencies in Zuid-Korea. Ook de overheid staat er over het algemeen erg open over. Het land heeft echter nog nooit enige vorm van belasting laten betalen over de soms enorme winsten die geboekt zijn over de relatief nieuwe activa klasse. Door een tarief van 20% te gebruiken en ervoor te zorgen dat de eerste €1900 belastingvrij zijn, worden investeerders naar verluidt gestimuleerd om in crypto’s te investeren. De uitvoering van het plan bleek echter te snel te zijn. De lokale bedrijven hebben naar verluidt meer tijd nodig om aan alle nieuwe eisen te voldoen. Deze tijd krijgen ze nu dan ook. Het is onbekend wat de nieuwe belastingregel gaat doen met de handel in het land. Mogelijk brengt het een boost, omdat het vanaf 2022 officieel gereguleerd is. Dit is echter op dit moment slechts speculatie.