xpayments
Blockchain

Nieuwe betaalonderneming ‘X Payments’ van Elon Musk vermijdt cryptocurrency

In een recente ontwikkeling binnen de digitale betalingsindustrie maakt X Payments, een nieuwe onderneming van het bekende sociale mediaplatform X, zijn intrede zonder de integratie van cryptocurrency.

Dit bedrijf, dat vrij recentelijk nog is overgenomen en hernoemd door de miljardair-ondernemer Elon Musk, heeft een belangrijke stap gezet door een Cheque Sales- en Money Transmitters-licentie te ontvangen in de Amerikaanse staat Louisiana.

Ontbreken van zakelijke licentie voor virtuele valuta

Opvallend is het ontbreken van een zakelijke licentie voor virtuele valuta, die van cruciaal belang is voor het uitvoeren van transacties met crypto-activa zoals Dogecoin en andere digitale valuta’s. Dit wijst op een bewuste keuze om, althans in de beginfase, geen cryptocurrency-betalingen te faciliteren op het platform van X Payments.

In staten als Louisiana en New York is het voor bedrijven die willen deelnemen aan crypto-gerelateerde activiteiten verplicht om een specifieke zakelijke licentie voor virtuele valuta te verkrijgen. Deze eis is reeds vervuld door grote namen in de industrie zoals Robinhood, PayPal, Coinbase en eToro, die allemaal opereren binnen het kader van deze regelgeving.

Desondanks heeft X Payments deze cruciale stap niet gezet, zoals blijkt uit het feit dat alleen de Money Transmitter License is verkregen. Deze strategische keuze onderstreept de intentie van het bedrijf om initieel af te zien van het integreren van cryptocurrency-betalingen in hun dienstverlening.

Uitdagingen bij verkrijgen van dergelijke goedkeuringen

Verder inzicht in de regelgevende strategie van X Payments wordt verschaft door de situatie in New York, een staat bekend om zijn strikte vereisten voor licenties van virtuele valutabedrijven.

Volgens een rapport van BitcoinSistemi heeft het New York State Department of Financial Services bevestigd dat X Payments geen aanvraag heeft ingediend voor een licentie voor virtuele valuta.

Deze strategische beslissing sluit aan bij eerdere opmerkingen van Musk over de uitdagingen bij het verkrijgen van dergelijke goedkeuringen in staten als New York en Californië.

Alhoewel er melding is gemaakt van aanvragen voor geldtransmitter-licenties in deze jurisdicties, illustreert het ontbreken van aanvragen voor virtuele valuta-licenties een voorzichtige houding ten opzichte van de integratie van cryptocurrencies in de betaaldiensten van X Payments.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten