Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Nieuwe notities opgedoken in de SEC-rechtszaak tegen Ripple

In de rechtszaak van de SEC tegen Ripple nieuwe notities opgedoken die in het voordeel van Ripple lijken te zijn. De SEC weigert deze echter over te dragen.


SEC maakt bezwaar tegen de motie

De motie van Ripple, ingediend op 10 februari bij rechter Sarah Netburn, is bedoeld om de SEC de aantekeningen te laten overdragen die zijn gemaakt tijdens een ontmoeting in 2018 tussen Brad Garlinghouse en voormalig SEC-commissaris Elad Roisman. De SEC heeft hier echter bezwaar tegen gemaakt. Het beroept zich op het deliberative process privilege (DPP).

In de motie verklaarde Ripple dat het nieuwe document in bewaring was gesteld bij de SEC. De SEC is echter bezig met het toevoegen van het document aan degenen die vrijgesteld zijn van overdracht.

Ripple voerde aan dat de SEC het documet, om verschillende redenen, niet mag weghouden van de rechter. In de motie werd opgemerkt dat de bijeenkomst tussen de SEC en een derde partij was en dus geen intern document kon worden genoemd.

Het voegde er ook aan toe dat de SEC eerder had toegegeven dat de bijeenkomst op geen enkele manier verband hield met een onderzoek naar Ripple.

“De ontmoeting was tussen de SEC en de heer Garlinghouse, een derde partij die het voorrecht van een advocaat/cliënt zou schenden. De SEC heeft toegegeven dat deze bijeenkomst niet over een mogelijk onderzoek naar Ripple ging.” Aldus de motie.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Controverse van de SEC

Leden van de Ripple commuity hebben onderzocht waarom de SEC het document niet over wil dragen. Volgens een tweet van XRP-supporter “WKahneman” laat Brad Garlinghouse’s herinnering aan de bijeenkomst zien dat de SEC-commissaris hem vertelde dat XRP geen security was. Hij wijst erop dat de onwil van de SEC om het document over te dragen zeer verontrustend is.

Het sentiment wordt gedeeld door velen die denken dat de SEC niet erg sterk staat tegen Ripple.

Ondertussen is de SEC ook voor de rechter gesleept door Empower Oversight, een Amerikaanse belangenorganisatie. Empower zegt dat de SEC niet heeft voldaan aan verschillende aanvragen die het heeft ingediend onder de Freedom Of Information Act (FOIA). Het ging om het verstrekken van documenten met betrekking tot XRP.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten