Nigeria Blockchain
Blockchain

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit

Nigeriaanse blockchain- en data-experts hebben hun inzichten gedeeld over het recente initiatief van de National Information Technology Development Agency (NITDA) om een ​​inheemse blockchain te ontwikkelen, genaamd “Nigerium.”

Dit ambitieuze project heeft als doel de datasoevereiniteit te waarborgen en de nationale veiligheid te versterken.

Project moet lokaal worden opgezet

Belanghebbenden benadrukken dat het Nigerium-project lokaal moet worden opgezet, met gebruik van Nigeriaans talent en het aanpakken van fundamentele infrastructuur- en beleidsmatige uitdagingen.

Nathaniel Luz, CEO van Flincap, een platform voor Afrikaanse over-the-counter cryptobeurzen, onderstreepte het belang van Nigeriaanse leiding over het project. Hij wees op de capaciteiten van Nigeriaanse experts die eerder grote wereldwijde blockchain-initiatieven hebben geleid.

Luz benadrukte het volgende: “Als je het hebt over databeveiliging en nationale integriteit, kun je dat niet uitbesteden aan buitenlanders.” Hij waarschuwde ook tegen het overslaan van essentiële fundamentele stappen, wat kan leiden tot aanzienlijke problemen, zoals te zien was bij het eNaira-project. Volgens Luz is een robuuste infrastructuur, waaronder datacenters en betrouwbare elektriciteit, cruciaal voor het succes van het project.

Noodzaak om achterblijvende praktijken aan te pakken benadrukt

Obinna Uzoije, een data-expert bij Africa Policy Conversations, prees de inspanningen van NITDA, maar benadrukte de noodzaak om Nigeria’s achterblijvende praktijken op het gebied van gegevensverzameling aan te pakken.

Uzoije verklaarde: “Nigeria’s onvermogen om gegevensverzameling te adopteren als een cruciale factor voor het bereiken van staatscapaciteit is een aanzienlijke uitdaging die moet worden aangepakt.” Hij wees op het gebrek aan nauwkeurige en betrouwbare gegevens, wat de effectiviteit van datagestuurde inzichten voor ontwikkeling en onderzoek beperkt.

Uzoije benadrukte ook de vroege fase van data-analyse als carrière in Nigeria, en merkte op dat bedrijven en individuen het belang van gegevensverzameling en -analyse moeten erkennen om innovatie en economische groei te stimuleren.

Steeds meer interesse in blockchain

Nigeria toont steeds meer interesse in het gebruik van blockchain in zijn economie. In mei herstructureerde de NITDA het National Blockchain Policy Steering Committee (NBPSC) om het beleid dat de implementatie van het National Blockchain Policy begeleidt, opnieuw te beoordelen. Onlangs heeft het land plannen aangekondigd om onderzoekscentra op te richten die zich richten op opkomende technologieën zoals AI, het Internet of Things (IoT) en blockchain in de zes geopolitieke zones van het land.

Met het Nigerium-project zet Nigeria een belangrijke stap richting een veiligere en meer soevereine digitale toekomst, ondersteund door lokale expertise en infrastructuur.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?