Crypto analist
Altcoin

Nog 21 dagen tot de Amerikaanse verkiezingen: analisten voorspellen een altcoin-seizoen

Met nog iets meer dan 20 dagen te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen, voorspellen verschillende analisten een aanzienlijke impact op de cryptomarkt. Vooral altcoins zouden kunnen profiteren als er veranderingen komen in de regelgeving na de verkiezingen.

Altcoins kunnen stijgen bij versoepeling van regelgeving

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, stelt dat bepaalde altcoins, zoals Uniswap (UNI), tot nu toe beperkt zijn in hun waardestijging door regelgevende barrières. Hij wijst op het geval van Uniswap, dat al sinds 2022 een zogeheten ‘fee switch’-mechanisme voorstelt. Dit zou protocolinkomsten herverdelen naar UNI-tokenhouders, maar Uniswap vreesde dat dit juridische risico’s met zich mee zou brengen. In april 2024 stuurde de SEC een waarschuwing naar Uniswap, waardoor het project besloot het voorstel uit te stellen.

Ki Young Ju suggereert dat als deze ‘fee switch’ wordt geactiveerd, de prijs van UNI aanzienlijk zou kunnen stijgen, mogelijk met een factor 10 tot 100, afhankelijk van de liquiditeit op de orderboeken. Hij voorspelt dat een overwinning van Donald Trump bij de verkiezingen kan leiden tot nieuwe regelgeving die de implementatie van dit mechanisme zou toestaan, wat een positieve impact zou hebben op de prijs van UNI.

Altcoin-rally voorspeld op basis van historische patronen

Andere analisten richten zich op historische marktdynamieken om een altcoin-seizoen tegen het einde van het jaar te voorspellen. CRG, een bekende analist, ziet overeenkomsten met de cyclus van 2020. Hij stelt dat ongeveer 100 weken na de laagste koers van Bitcoin, er meestal een nieuwe piek volgt, waarna altcoins sterk beginnen te stijgen.

“Als we de vorige cycli volgen, lijkt het erop dat we op koers zijn voor een explosief derde jaar. Volgens het tijdschema zou Bitcoin nog vier weken verwijderd zijn van prijsontdekking, met een altcoin-rally kort daarna,” aldus CRG.

Altcoins klaar voor uitbraak

Ook analist Michaël van de Poppe verwacht een altcoin-rally binnen 15 dagen, waarbij hij wijst op de totale marktkapitalisatie van altcoins exclusief Bitcoin en Ethereum. Volgens hem is de altcoin-markt klaar voor een uitbraak binnen de komende één à twee weken.

De verkiezingsuitkomst op 5 november zou een sterke stimulans kunnen geven aan altcoins. Polymarket geeft Donald Trump momenteel een kans van 54% om te winnen. Tijdens zijn vorige presidentschap beleefde Bitcoin de sterkste groei in vergelijking met andere presidentiële termijnen.

De rol van Bitcoin-dominantie

Op het moment van schrijven blijft de dominantie van Bitcoin rond de 58%, zonder tekenen van correctie. Een daling van de dominantie kan een indicatie zijn dat altcoins meer marktaandeel winnen, wat zou kunnen duiden op een aanstaand altcoin-seizoen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Explosieve groei: Deze cryptomunten boeken dubbele en driedubbele winsten
Millennials kiezen massaal voor cryptovaluta: groot potentieel voor Bitcoin en DeFi, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk