Rusland Vlag
Exchange

OKX en Bybit verwijderen gesanctioneerde Russische banken van de betalingslijst

In navolging van Binance hebben ten minste 2 prominente cryptocurrency-exchanges besloten om Russische banken uit te sluiten van hun betalingsinfrastructuur vanwege de internationale financiële sancties.

Zowel Tinkoff Bank als Sberbank zijn vanaf nu niet meer te vinden op de lijst van Peer-to-Peer (P2P) transactiemogelijkheden op de platforms van Bybit en OKX.

Geen officiële aankondigingen

Volgens berichtgeving in de media in Rusland is het niet langer mogelijk voor lokale gebruikers om fiatgeld te ontvangen in ruil voor hun cryptocurrencies op Tinkoff Bank- of Sberbank-rekeningen via de P2P-platforms van OKX en Bybit. Het is opmerkelijk dat er geen officiële aankondigingen zijn gedaan door de vertegenwoordigers van beide bedrijven via hun officiële communicatiekanalen.

Op het moment van publicatie behoudt OKX echter nog steeds de mogelijkheid voor gebruikers om fiatgeld te ontvangen op hun rekeningen bij het Russische filiaal van Raiffeisen Bank en de Russian Standard Bank. Het is belangrijk op te merken dat geen van deze financiële instellingen voorkomt op de lijst van entiteiten die onderhevig zijn aan de sancties van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Bepaalde transacties nog steeds mogelijk

De recente aandacht voor de aanwezigheid van gesanctioneerde Russische banken als betalingsopties op crypto-exchanges begon afgelopen week. Toen meldde ‘The Wall Street Journal’ namelijk dat Binance Tinkoff Bank en Sberbank als overdrachtsmethoden vermeldde.

Op 24 augustus verdwenen Tinkoff en Sberbank van het Binance P2P-platform, maar de ‘gele’ en ‘groene’ opties, die hun respectieve merkkleuren vertegenwoordigen, bleven zichtbaar. Een dag later meldde de WSJ dat de gesanctioneerde banken volledig van de lijst waren verwijderd, verwijzend naar een woordvoerder van Binance.

Opmerkelijk genoeg plaatsten sommige Binance P2P-gebruikers nog steeds advertenties voor verkoop met ‘de groene bank’ als hun favoriete betalingsoptie, ondanks dat deze verwijderd had moeten zijn. Deze gebruikers kunnen wellicht andere betaalmethoden vermelden, zoals Russian Standard Bank of Ak Bars Bank, maar in hun ‘voorwaarden van de adverteerder’ stellen ze duidelijk dat ze alleen overboekingen via ‘de groene bank’ accepteren.

Vergelijkbare situaties lijken zich voor te doen bij zowel OKX als Bybit, waar verkopers als slot nog steeds de mogelijkheid bieden om via gesanctioneerde banken in privécommunicatie transacties uit te voeren, ondanks eerdere verwijderingen van deze banken van de officiële lijsten.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?