Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Ondersteuning voor stablecoins op China’s blockchain-netwerkservice in 2021

Eerder dit jaar werd bekend dat China een nieuw, op de blockchain gebaseerde &commerciële, netwerkservice ging aanbieden. Nu is bekend geworden dat het deze service in 2021 wil uitbreiden met de ondersteuning voor stablecoins.


Eenvoudigere, snellere en veiligere betalingen

China’s Blockchain Service Network (BSN), de naam dat het initiatief gekregen heeft, wordt gesteund door de Chinese staat. Het initiatief richt zich op de ondersteuning bij het bouwen en implementeren van op de blockchain-ontwikkelde applicaties voor middelgrote ondernemingen.

Stablecoins kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor de betalingen voor diensten. Hierdoor wil het bedrijf achter de ontwikkeling van de service deze graag op relatief korte termijn toevoegen. Volgens de directeur van het bedrijf dat deze ontwikkeling doet, maken stablecoins de betalingen voor de aangesloten diensten dit proces eenvoudiger, sneller en tevens veiliger, wat dan ook een belangrijke reden is voor de ondersteuning ervan.


Directe afwikkeling betalingen

Stablecoins zullen naar verluidt een directe afwikkeling van betalingen op het netwerk mogelijk gaan maken. Alhoewel nog niet besloten is welke stablecoins zullen worden opgenomen in het grootschalige blockchain project, gaan geruchten rond van diverse stablecoins. Zo worden onder andere Tether (USDT) en de Binance USD (BUSD) genoemd als mogelijke ondersteunde stablecoins.

Dat de keuze is gemaakt op de ondersteuning van stablecoins komt onverwacht. Eerder werd namelijk bekend gemaakt dat de diensten op het BSN nooit het gebruik van cryptocurrencies zou omvatten. Verwacht werd dan ook dat stablecoins niet zouden worden ondersteund, iets wat nu wel het geval zal gaan zijn.

Benadrukt wordt wel dat BSN geen blockchain-platform zal worden en hierdoor ook nooit zijn eigen cryptocurrency zal gaan uitgeven. Enkel diensten zullen beschikbaar worden gesteld op het BSN.


Digitale Yuan

Naar verluidt zal het BSN het beste passen bij het nationale digitale valuta-project van China, namelijk de digitale Yuan, die zal worden uitgegeven door de centrale bank van China; de People’s Bank of China (ofwel PBoC).

Onlangs werd duidelijk dat de ontwikkeling van de backend van deze digitale Yuan afgerond is. Ook werd duidelijk dat de digitale Yuan zich zal gaan richten op het verslaan van de Amerikaanse dollar, in plaats van Bitcoin (BTC). Hiermee zal het zich ook automatisch gaan richten op retail-betalingen, in plaats van enkel op cryptocurrency-betalingen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten