Newsbit

ripple vs ethereum

Ook Blockchain.com stopt handel in XRP tokens

ripple vs ethereum

De ellende blijft maar doorgaan voor Ripple. Vandaag heeft Blockchain.com namelijk aangekondigd de handel in XRP op te schorten. Eerder gaven Coinbase, BinanceUS en andere grote exchanges al aan te stoppen met het verhandelen van de Ripple tokens.


Blockchain.com stopt XRP handel

Het bedrijf schreef in een blogpost op 4 januari het volgende:

“Blockchain.com stopt vanaf donderdag 14 januari de XRP-handel. Alle klanten die XRP-tokens hebben blijven gewoon toegang hebben om XRP tokens te versturen, maar de handel ervan wordt stopgezet.”

De stappen van de verschillende crypto exchanges om de XRP handel stop te zetten is te wijten aan een rechtszaak die aangespannen is door de Securities and Exchange Commission eind december 2020. De SEC heeft deze rechtszaak aangespannen wegens vermeende schendingen van Amerikaanse effecten wetten.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple krijgt ongenadig harde klappen

Het nieuws van weer een nieuwe exchange die de handel stop zet is pijnlijk te noemen. Ripple krijgt ongenadig harde klappen en niet alleen vanuit de hoek van exchanges. Ook vermogensbeheerders zoals Grayscale en XRP whales laten de munt massaal vallen.

Blockchain.com heeft geen datum aangekondigd voor de mogelijke hervatting van de XRP handel. De meeste exchanges hebben ervoor gekozen om de handel te stoppen totdat de rechtszaak is afgehandeld.

De eerste ronde van de rechtszaak tegen Ripple, Brad Garlinghouse en Chris Larsen staat gepland in februari. XRP heeft door alle problemen zijn positie als de vierde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verloren en wordt momenteel verhandeld tegen $0,23, wat een daling van bijna 60% is ten opzichte van vorige maand.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top