Blockchain,, Trending

Oprichter Waves verkoopt blockchain-startup aan Russische financieel adviseur

Het platform-team van Waves is hard aan het werk. Zo heeft het bijvoorbeeld een blockchain-startup opgericht genaamd Vostok. Nu is deze startup verkocht aan een van de eerste investeerders van het project.


Verkopen belangen

Uit een rapportage vanuit Gazeta.ru blijkt dat de CEO van Waves, Alexander Ivanov, zijn belangen in de startup heeft verkocht. Hiermee stapt de CEO uit het op gegevensbeheer en smart city gerichte project.

Mark Garber van het financieel adviesbureau GHP Group neemt zijn belang in het project over. Het is onbekend hoeveel geld er precies omgaat in deze deal.


Blockchain-oplossingen

Het project is opgezet door het Waves-platform-team en is gericht op het ontwikkelingen van blockchain-oplossingen. Dit door samenwerkingen aan te gaan met een aantal grote particuliere en staatsbedrijven in Rusland en een aantal internationale organisaties.


Ruim 700 industriële entiteiten

Afgelopen jaar wist Vostok een deal te sluiten waardoor het bedrijf gegevens van ruim 700 industriële entiteiten veilig moest gaan beheren. Dit is dan ook een enorme deal voor een startup.

Alhoewel er geen specifieke details naar buiten zijn gebracht, wil Garber de digitaliseringsoplossingen van Vostok integreren in onder andere de mijnbouw-, productie- en logistieke projecten van GHP.