Bitcoin donatie
Bitcoin

Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit

Opvallende transacties hebben recentelijk de aandacht getrokken in de wereld van cryptocurrency. Een partij Bitcoins ter waarde van $37,8 miljoen is na een periode van tien jaar verhuisd naar een nieuw adres, wat de interesse van de cryptogemeenschap heeft gewekt.

Deze gebeurtenis wordt gevolgd door vergelijkbare transacties met inactieve grote cryptocurrency-accounts, wat heeft geleid tot speculatie over de motieven achter deze activiteit.

$37,8 miljoen aan Bitcoins na decennium verhuisd

Een indrukwekkende hoeveelheid Bitcoins, bestaande uit niet minder dan 1.432,93 stuks en met een verbluffende waarde van $37,8 miljoen, is na een decennium van inactiviteit overgeheveld naar een gloednieuw adres. Een verhuizing die de nieuwsgierigheid wekt van menig cryptofanaat.

Het betrokken adres kreeg deze waardevolle cryptomunten voor het eerst op 9 april 2013, toen de prijs van een enkele Bitcoin nog maar een bescheiden $195,40 bedroeg. Deze opmerkelijke gebeurtenis werd waargenomen door Lookonchain, een befaamde analist op het gebied van blockchain, die direct de historische transactie opmerkte en het onderwerp aansneed.

Grote cryptocurrency-accounts ontwaken

In navolging van een reeks vergelijkbare transacties in de afgelopen maanden, heeft zich opnieuw een laatste overdracht voorgedaan die opmerkelijk is in de wereld van cryptocurrency.

Op 24 april vond er een interessante gebeurtenis plaats waarbij een lang slapend groot Bitcoin-account bijna $11 miljoen aan Bitcoin overmaakte naar een ander adres. Dit account was lange tijd inactief geweest en het was opmerkelijk om te zien dat er plotseling zo’n grote transactie plaatsvond. Slechts enkele dagen daarvoor had een ander groot Bitcoin-account, na negen jaar inactiviteit, bijna $61 miljoen aan Bitcoin verstuurd. Deze recente transacties van slapende Bitcoin-accounts hebben de aandacht getrokken van de cryptocurrency-gemeenschap en hebben geleid tot speculatie over de motieven achter deze handelingen.

Naast de Bitcoin-transacties was er op dezelfde dag ook een Ethereum-adres dat na 7,7 jaar sluimering weer actief werd. Dit Ethereum-adres had deelgenomen aan de initiële muntuitgifte van het betreffende project, maar was lange tijd niet gebruikt. Op die dag maakte het adres een enkele Ether over, wat ook de interesse wekte van degenen die de ontwikkelingen in de crypto-industrie volgen.

De plotselinge activiteit van slapende accounts roept echter vragen op over de identiteit en motivatie van de eigenaren, evenals de mogelijke impact op de markt. Cryptocurrency-enthousiastelingen en analisten blijven deze situaties nauwlettend volgen om te begrijpen wat de achterliggende redenen zijn voor deze transacties en wat voor effect ze kunnen hebben op de bredere crypto-economie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers