Regulatie Nieuws, Ripple Nieuws

Overweegt Coinbase om XRP opnieuw aan te bieden?

Afgelopen dinsdag diende Coinbase een amicusbrief in ter ondersteuning van Ripple in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Betekent dit dat de exchange overweegt XRP opnieuw aan te bieden op zijn platform?

Coinbase uit zijn steun voor Ripple

Dat Coinbase een ​​amicusbrief in wilde dienen ter ondersteuning van Ripple Labs kwam als een complete verrassing voor velen in de XRP-community. Het is daarom niet verwonderlijk dat sommigen speculeren dat de grote crypto-exchange misschien wel weer Ripple’s XRP token wil gaan aanbieden.

Volgens de amicusbrief werd Coinbase, samen met andere Amerikaanse cryptocurreny-exchanges, gedwongen de handelsactiviteiten voor de XRP token op te schorten vanwege de SEC-zaak tegen Ripple in december 2020.

Coinbase stelt dat de rechtszaak daarom een domino-effect veroorzaakte waardoor Ripple bijna 15 miljard dollar aan waarde verloor. Dit was een klap die vooral werd gevoeld door XRP-investeerders.

Gaat Coinbase weer XRP aanbieden op zijn platform?

Ondanks de blijk van steun is er geen garantie dat Coinbase de XRP token opnieuw zal toevoegen. Het is zeer waarschijnlijk dat Coinbase, dat volgens Ripple-baas Brad Garlinghouse weinig steun voor XRP heeft getoond, zal wachten om te zien hoe de SEC vs. Ripple-zaak uitpakt voordat het een beslissing neemt.

Daarnaast is de amicus brief van Coinbase niet zo vriendelijk als sommige XRP investeerders denken. In plaats van Ripple te steunen en aan te tonen dat de SEC fout zit, verdedigt het bedrijf vooral zijn eigen belangen. Coinbase schrijft namelijk dat er een gebrek is aan duidelijke regels van de SEC wat hen ervan weerhoudt handhavend op te treden tegen Ripple.

Ripple CEO Brad Garlinghouse verklaarde eerder dat de enige voorwaarde waaronder Ripple bereid zou zijn om met de SEC te schikken is als deze toegeeft dat XRP niet kwalificeert als een effect. Garlinghouse verwacht dat de rechtbank een uitspraak zal doen over de zaak in de eerste helft van 2023.

Ripple nieuws

Ripple Labs erkent als de op drie na beste werkplek voor ouders
SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Ripple geeft SEC de schuld van ondergang BlockFi
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten