Ripple, xrp, coin
Regulatie, Ripple

Overweegt Coinbase om XRP opnieuw aan te bieden?

Afgelopen dinsdag diende Coinbase een amicusbrief in ter ondersteuning van Ripple in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Betekent dit dat de exchange overweegt XRP opnieuw aan te bieden op zijn platform?

Coinbase uit zijn steun voor Ripple

Dat Coinbase een ​​amicusbrief in wilde dienen ter ondersteuning van Ripple Labs kwam als een complete verrassing voor velen in de XRP-community. Het is daarom niet verwonderlijk dat sommigen speculeren dat de grote crypto-exchange misschien wel weer Ripple’s XRP token wil gaan aanbieden.

Volgens de amicusbrief werd Coinbase, samen met andere Amerikaanse cryptocurreny-exchanges, gedwongen de handelsactiviteiten voor de XRP token op te schorten vanwege de SEC-zaak tegen Ripple in december 2020.

Coinbase stelt dat de rechtszaak daarom een domino-effect veroorzaakte waardoor Ripple bijna 15 miljard dollar aan waarde verloor. Dit was een klap die vooral werd gevoeld door XRP-investeerders.

Gaat Coinbase weer XRP aanbieden op zijn platform?

Ondanks de blijk van steun is er geen garantie dat Coinbase de XRP token opnieuw zal toevoegen. Het is zeer waarschijnlijk dat Coinbase, dat volgens Ripple-baas Brad Garlinghouse weinig steun voor XRP heeft getoond, zal wachten om te zien hoe de SEC vs. Ripple-zaak uitpakt voordat het een beslissing neemt.

Daarnaast is de amicus brief van Coinbase niet zo vriendelijk als sommige XRP investeerders denken. In plaats van Ripple te steunen en aan te tonen dat de SEC fout zit, verdedigt het bedrijf vooral zijn eigen belangen. Coinbase schrijft namelijk dat er een gebrek is aan duidelijke regels van de SEC wat hen ervan weerhoudt handhavend op te treden tegen Ripple.

Ripple CEO Brad Garlinghouse verklaarde eerder dat de enige voorwaarde waaronder Ripple bereid zou zijn om met de SEC te schikken is als deze toegeeft dat XRP niet kwalificeert als een effect. Garlinghouse verwacht dat de rechtbank een uitspraak zal doen over de zaak in de eerste helft van 2023.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins