crash
Bitcoin

Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau

De bekende handelaar Peter Brandt heeft een belangrijke, onheilspellende voorspelling gedaan voor de Bitcoin koers. Volgens hem bevindt BTC zich momenteel in een cruciale fase.

Brandt heeft een patroon geïdentificeerd dat bekend staat als de omgekeerde uitbreidende driehoek, ook wel een ‘megaphone’-patroon genoemd. Dit patroon duidt vaak op toenemende volatiliteit, waarbij de prijsschommelingen aan beide kanten steeds heftiger worden. Dit zou kunnen betekenen dat er een spannende periode aanbreekt voor BTC.

$46.000 is cruciaal

Peter Brandt voorspelt dat Bitcoin waarschijnlijk het ondersteuningsniveau van $46.000 zal testen. Tijdens de lancering van de Bitcoin ETF’s begin januari fungeerde dit niveau als een belangrijk weerstandsniveau. Het zou geen verrassing zijn als ditzelfde niveau binnenkort een cruciaal keerpunt wordt. Mocht deze grens standhouden, dan kan de prijs mogelijk weer stijgen. Zakt Bitcoin echter door deze grens, dan ziet het er slecht uit voor de koers.

Het patroon van de omgekeerde uitbreidende driehoek wijst doorgaans op een situatie waarin de verkoopdruk groter is dan de koopdruk. Dit patroon, dat wordt gekenmerkt door steeds bredere prijsschommelingen, suggereert dat Bitcoin in de nabije toekomst te maken krijgt met aanzienlijke volatiliteit. Volgens Brandt kan dit leiden tot aanhoudende neerwaartse druk op de prijs.

Hoewel $46.000 een belangrijke steunlijn vormt, zou een doorbraak ervan kunnen wijzen op een diepere correctie. Dit zou kunnen resulteren in een daling naar de lagere $40.000 niveaus, wat overeenkomt met de voorspelling van Markus Thielen van 10x Research.

“Ik verwacht dat de Bitcoin-prijs zal dalen tot de lage $40.000 niveaus, waarna we een nieuwe grote prijsstijging zullen zien,” aldus Thielen in een rapport van 7 augustus.

Wat is nodig voor een ommekeer?

Aan de andere kant kan een sterke bounce rond het $46.000-niveau de markt weer richting hogere regionen stuwen. Volgens Brandt is echter een overtuigende opwaartse beweging noodzakelijk om het vertrouwen in de bullmarkt te herstellen. “Een flinke stijging naar nieuwe all-time highs is nodig om de bullmarkt nieuw leven in te blazen,” stelt hij.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers rond de $56.000. Sinds maart bevindt de prijs zich in een duidelijk neerwaartse trend.

Start vandaag bij de veiligste crypto-beurs Kraken

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Bitcoin koers daalt terwijl verwachting renteverlaging Federal Reserve plots naar 0,50% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt