Bitcoin

Peter Schiff: Elke activa leeft eind 2019 op, behalve Bitcoin

Peter Schiff, een beroemde Amerikaanse investeerder, heeft onlangs nog een anti Bitcoin claim gemaakt. Hij wees erop dat Bitcoin de enige activaklasse is die niet opleeft tegen het einde van 2019.


Amerikaanse aandelenmarkt bereikt historische hoogtepunten

De aandelen in de Verenigde Staten hebben onlangs een nieuwe recordhoogte weten te bereiken. Daarom heeft Schiff een sarcastische opmerking gemaakt dat de prijs van Bitcoin niet correleert met de prestaties van andere activa’s. Voorbeelden hiervan zijn Amerikaanse aandelen, edelmetalen en nog vele anderen.

Schiff tweette op 27 december:

“Bitcoin stelt degene die beweren dat de munt niet correleert met andere activa niet teleur. Elke activaklasse ter wereld komt aan het einde van het jaar tot leven, behalve de Bitcoin. Niet zeker welke waarde dit eigenlijk toevoegt, maar Bitcoin voldoet tenminste aan verwachtingen op een bepaald vlak! ”

De verklaring van Schiff komt dus nadat de Amerikaanse aandelenmarkt een nieuw historisch record had bereikt op 26 december. CNBC rapporteerde dat alle drie de belangrijkste aandelen hun ATH’s (all time high) bereikten. Hierbij ging de Nasdaq Composite (NASDAQ), voor de eerste keer in de geschiedenis, de 9.000 punten grens over. Evenals de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de S&P 500 (SPX) met een waarde van respectievelijk 28.621 en 3.239.

Het feit dat de Amerikaanse aandelenmarkt de neiging heeft om gedurende de laatste dagen van het jaar te stijgen, is al tientallen jaren bekend. Zoals gemeld door CNBC, stijgen aandelen tijdens de laatste vijf handelsdagen van het jaar tijdens de zogenaamde ‘Santa Claus-rallyperiode’.


Bitcoin is de best presterende activa in 2019

Ondertussen is Bitcoin naar verluidt de best presterende activa van 2019 geworden. Omdat de prijs sinds 27 december 2018 met 99% is gestegen, zoals opgemerkt door de Bitcoin-bull Schiff. Ter vergelijking, de DJIA is ongeveer 36% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel de Amerikaanse aandelenmarkt bekend staat om zijn Santa Claus-rallyperiode, lijkt Bitcoin geen vaste prijsontwikkeling te hebben tijdens de laatste dagen van het jaar. Bitcoin steeg bijna 2.000% in 2017. Het schoot omhoog van ongeveer $974 naar $ 20.000. Deze waarde het het op 17 december 2017.

De grootste crypto valuta heeft echter geen substantiële groei gezien in het jaar 2018. Dit komt omdat het werd beïnvloed door wat nu bekend staat als de crypto winter. De prijs bleef stabiel tijdens het nieuwe jaar op een prijs van ongeveer $ 3.800.

 

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13