Polkadot, DOT
Polkadot

Polkadot koers kan 350% stijgen: Analist voorspelt herstel tot $20

De prijs van Polkadot (DOT) heeft beleggers de afgelopen tijd teleurgesteld. De populaire altcoin staat nog steeds bijna 92% onder zijn all-time high van net iets minder dan $55, die in november 2021 werd bereikt.

Volgens on-chain crypto-analist Ali Martinez kan hier echter binnenkort verandering in komen. Hij voorspelt dat de prijs van DOT een sterk herstel kan laten zien, zoals hij deelde op het socialmediaplatform X. Op basis van een uitgebreide prijsanalyse verwacht de analist dat de Polkadot-prijs de komende maanden kan stijgen tot wel $20.

Polkadot koers kan 350% stijgen

De afgelopen zes maanden is de prijs van DOT in een neerwaartse trend terechtgekomen, waarbij de altcoin daalde van bijna $12 naar minder dan $4. Onlangs heeft DOT echter een deel van deze verliezen goedgemaakt, en analisten verwachten een voortzetting van de opwaartse trend. Dit optimisme is gebaseerd op een zogeheten “bullish crossover” die zichtbaar is geworden op de prijsgrafiek van DOT, waarbij het 20-daags en 50-daags voortschrijdend gemiddelde elkaar kruisen.

Deze crossover suggereert dat DOT mogelijk uit het neerwaartse trendkanaal kan breken. Een belangrijk niveau om in de gaten te houden is de weerstand op $5. In augustus en september probeerde Polkadot meerdere keren deze grens te doorbreken, maar zonder succes. Als het de prijs lukt om door de $5 te breken, zou dit kunnen leiden tot een eerste rally richting $9,7, een stijging van bijna 120% ten opzichte van de huidige koers. Een tweede rally zou de munt zelfs kunnen laten stijgen tot $20, wat neerkomt op een winst van 350% ten opzichte van de huidige waarde.

DOT profiteert van positief marktsentiment

De recente stijging van 7,4% in de DOT-prijs afgelopen week lijkt te zijn veroorzaakt door een breder positief sentiment in de cryptomarkt. Zowel in China als de Verenigde Staten zijn er signalen dat economische stimuleringsmaatregelen worden doorgevoerd, wat de druk op zowel aandelen als cryptovaluta verlicht.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Polkadot nieuws

Polkadot onder druk: koers zakt met 63% in vijf maanden
Waarom Polkadot 2.0 de DOT koers flink kan laten stijgen
Unifires kondigt ontwikkeling aan van NFT swap brug tussen Cardano en Polkadot
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk