Stablecoin
Stablecoin

Polygon-stablecoin verliest plotseling 47% van zijn waarde

Een op Polygon (MATIC) gebouwde stablecoin, die wordt gedekt door vastgoed, is bijna de helft van zijn waarde verloren nadat de munt ontkoppelde van de Amerikaanse dollar. In een lang bericht op Twitter (of X) laat Tangible, de DAO achter Real USD (USDR), weten dat er een plan is om het project alsnog te redden.

Helaas zijn dat uitspraken die we vaker hebben gehoord vanaf zinkende schepen binnen deze industrie.

Wat was het probleem?

“Zoals we allemaal hebben gezien is USDR serieus ontkoppeld. Over een korte tijdsperiode is alle liquide DAI uit de schatkist verdwenen. Dit veroorzaakte vervolgens een acceleratie in de daling van de market cap. De combinatie van een gebrek aan DAI voor het inleveren van de stablecoins en de liquidatie-tijdlijn voor vastgoed, kwam er een paniekverkoop en daardoor dus de ontkoppeling”, aldus Tangible.

De ontkoppeling betekent echter niet dat het team van Tangible zomaar opgeeft. “Het plan wat we hebben bedacht is erop gericht om diepe liquiditeit te bouwen en het ecosysteem voor getokeniseerde assets uit de fysieke wereld verder te ontwikkelen. Er is duidelijk vraag naar de efficiënte levering van off-chain rendementen naar on-chain gebruikers en wij zijn experts in dit proces”, aldus Tangible.

“Dat gezegd hebbende, zal de toekomst van Tangible niet met Real USD zijn. We zullen een volledig ‘rapport’ delen als we de kans hebben om de afgelopen 24 uur te ontleden. […] We probeerden iets nieuws met USDR, maar er zaten teveel aanvalsvectoren in het ontwerp”, zo gaat het team achter de ‘decentrale’ autonome organisatie verder.

De volgende gevallen stablecoin

Met USDR gaat het volgende stablecoin-project tegen de vlakte. Zo blijkt maar weer dat het heel lastig is om deze bijzondere vorm van tokens te kunnen vertrouwen. Op dit moment lijken alleen de grote jongens nog redelijk stabiel te zijn, al zijn er de afgelopen jaren natuurlijk ook veel twijfels geweest over Tether.

Voor de industrie is het te hopen dat Tether een solide project blijft, want inmiddels kent het een market cap van 83 miljard dollar.

Als dat tegen de vlakte zou gaan, dan zou dat waarschijnlijk desastreus zijn voor de Bitcoin koers en natuurlijk ook voor de rest van de markt.

Wat dat betreft is het te hopen dat ze de waarheid spreken bij Tether en dat alles financieel gezien op orde is. Tot op heden is er echter nog NOOIT een volledige audit van de financiële situatie van Tether gedaan…

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers