Litecoin, LTC
Litecoin

Populaire analist verwacht halving-rally van Litecoin

De extreem populaire analist Michaël van de Poppe deelt met zijn 657.300 volgers op Twitter dat de volgende dagen weleens cruciaal kunnen worden voor de Litecoin koers. Van de Poppe is ervan overtuigd dat Litecoin weleens een sterke koersperiode kan neerzetten in aanloop naar zijn derde halving.

Om te beginnen is het volgens de analist belangrijk dat Litecoin de koers van 93 dollar aanvalt.

Belangrijke weerstand

Op die koers van 93 dollar ligt volgens de analist de belangrijkste weerstand. “Momenteel vindt Litecoin steun op de 82 dollar en de sterke sprong omhoog van de week-kandelaar ziet er goed uit. Als de munt volgende week door de 93 dollar breekt, dan kan de halving-rally zomaar starten”, aldus Van de Poppe.

De verwachting is dat de halving van Litecoin plaats zal vinden op 2 augustus 2023. Op het moment van schrijven gaat de token voor ongeveer 91 dollar over de toonbank.

We spreken over de halving omdat de bloksubsidie op dat moment halveert. Miners krijgen daardoor nog maar de helft van de oorspronkelijke beloning en dat betekent dat de inflatie van Litecoin halveert. Meestal is dat een goed teken voor de koers, al is het effect niet zo sterk als bij de halving van Bitcoin.

Ook focus op Polygon

Naast Litecoin heeft Van de Poppe zijn ogen ook gericht op Polygon (MATIC) waarvan hij de komende periode veel verwacht. Volgens de analist heeft de token het in zich om met 61 procent te stijgen en daarmee een belangrijk weerstandsniveau uit te schakelen.

“Ik wacht op het moment dat MATIC de koers van 0,95 dollar doorbreekt, daarna kunnen we doorschieten naar de 1,30 dollar tot zelfs 1,50 dollar. Als dat niet lukt, dan activeert de short en kunnen we weer longs nemen op de koers van 0,75 dollar”, zo is Van de Poppe duidelijk over Matic.

Wat Bitcoin betreft is de spreekwoordelijke “sky the limit” volgens Van de Poppe. Op dit moment handelt de munt op 27.700 dollar. Met die koers kunnen we nog niet echt zeggen dat de bulls het feestje weer hebben overgenomen van de bears.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins