PortalPay
Blockchain

Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen

Portal, een toonaangevend blockchain gamingplatform, heeft zijn nieuwe dienst PortalPay gelanceerd. Deze service is ontworpen om de toegangsdrempels voor blockchain gaming te verlagen door gebruikers een interoperabiliteitsoplossing te bieden voor het betalen en uitbetalen van in-game assets met behulp van een van de 5.000 ondersteunde digitale activa.

Probleem van ecosysteemfragmentatie in blockchain gamingsector

Voor toegang tot de on-chain functies van een blockchain game moeten gebruikers doorgaans een MetaMask-wallet of een andere service verbinden waarmee ze kunnen communiceren met gedecentraliseerde applicaties en non-fungible tokens (NFT’s) kunnen kopen die nodig zijn voor het spelen van de game. Veel gaming tokens zijn ook specifiek voor bepaalde blockchains en moeten nog naar andere chains worden gemigreerd.

Ezra Strauss, hoofd partnerschappen bij Portal, benadrukte het probleem van ecosysteemfragmentatie in de blockchain gamingsector: “Een groot probleem dat we hebben gezien, is dat er veel verschillende chains en wallets zijn, wat resulteert in gescheiden ecosystemen. Gebruikers, tokens en assets zitten vast in deze verschillende pockets van het Web3-ecosysteem, wat de acceptatie door nieuwe gebruikers erg moeilijk maakt.”

Momenteel kunnen Web3-gamers deze problemen omzeilen door digitale activa te overbruggen of om te zetten naar de vereiste valuta voor een bepaalde game. De netwerkkosten van overbruggen en omzetten kunnen echter onbetaalbaar zijn.

Vergroten van gebruikersacceptatie

Naast het vergroten van de gebruikersacceptatie, neemt PortalPay de last op zich om on-chain oplossingen te bieden, zodat ontwikkelaars zich kunnen richten op het maken van blockchain games met de nadruk op gameplay-kwaliteit in plaats van op on-chain handel.

Portal streeft er ook naar de gebruikersretentie te verhogen door de technische aspecten van Web3-onboarding weg te nemen en een gestroomlijnde gebruikersinterface te bieden. “De waarde die we creëren, zorgt ervoor dat je niet hoeft na te denken over het infrastructuurniveau,” aldus Strauss.

Blockchaingaming nog ver van mainstream-acceptatie

Alhoewel de sector groeit, is blockchaingaming nog ver verwijderd van mainstream-acceptatie. Uit een recent onderzoek van OnePoll bleek dat 52% van de 2000 ondervraagde volwassenen niet op de hoogte was van de Web3-gamingsector. Nog eens 32% gaf aan dat ze wisten wat blockchaingames waren, maar er nog nooit een hadden gespeeld.

Regelgevende uitdagingen vormen ook een probleem, waarbij financiële toezichthouders het financiële aspect van gaming tokens onder de loep nemen. In september 2023 kondigden de ontwikkelaars van Shrapnel aan dat spelers in de Verenigde Staten niet uit het spel konden cashen vanwege vrees voor regelgevende represailles van de Securities and Exchange Commission.

Ook in Oezbekistan namen ambtenaren een vergelijkbaar standpunt in ten opzichte van de populaire Hamster Kombat-game op The Open Network. Ze legden uit dat het land de game niet zou verbieden, maar waarschuwden gebruikers om de in-game valuta niet op te nemen en te verhandelen.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?