Altcoin

Premier van Montenegro investeerde in Terra

Opmerkelijk nieuws rondom de Terraform Labs zaak: Milojko Spajic, de premier van Montenegro, blijkt een vroege investeerder in Terra (LUNA) te zijn. Dit werd onthuld in een recent rapport van het Montenegrijnse nieuwskanaal Vijesti.

Deze onthulling werpt een interessant licht op zijn betrokkenheid bij de crypto-industrie en roept uiteraard vragen op over mogelijke belangenconflicten.

Spajic was een vroege investeerder

Premier Spajic was al vroeg betrokken bij investeringen in Terra, een blockchain-project dat bekend staat om zijn algoritmische stablecoin, TerraUSD (UST). Deze betrokkenheid begon al in 2018, nog voordat Terra echt bekendheid verwierf. Volgens documenten kocht Spajic op 18 april 2018 750 duizend LUNA-tokens voor $75 duizend. Op de koerspiek van LUNA was dit in totaal meer dan $75 miljoen waard.

Begin vorig jaar werd Do Kwon, na een lange klopjacht, opgepakt in Montenegro. Hij probeerde destijds met valse papieren het land te ontvluchten, maar de Montenegrijnse autoriteiten wisten dit te voorkomen. Nu de investeringen van Spajic bekend zijn, lijkt Do Kwon’s aanwezigheid in het Balkanland misschien niet meer zo toevallig.

De investeringen waren al eerder bekend, maar tot voor kort beweerde Spajic dat hij nooit persoonlijk betrokken was bij het project van de Zuid-Koreaan. Volgens hem zat een bedrijf uit Singapore, waar hij tussen 2017 en 2020 werkte, achter de investeringen. Deze nieuwe informatie spreekt dat echter tegen, wat de situatie voor Spajic er niet bepaald rooskleurig op maakt.

De Terra ramp

Het Terra-ecosysteem, opgericht door de Zuid-Koreaan Do Kwon, beleefde een dramatische ineenstorting in mei 2022. TerraUSD (UST), een algoritmische stablecoin, verloor zijn peg en veroorzaakte een kettingreactie die leidde tot de totale implosie van zowel UST als de native token van het ecosysteem, LUNA. Miljarden dollars aan waarde verdampten in een kwestie van dagen, wat voor een schokgolf in de crypto wereld zorgde.

Vorige week vond er een schikking plaats tussen Terraform Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf achter de LUNA ramp zal bijna $4,5 miljard betalen aan de toezichthouder.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins