Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Prijsanalyse 12 maart: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Binance Coin

Bitcoin en bijna alle andere cryptocurrency koersen blijven stabiel verhandelen. Dat betekent vaak dat er een grote prijsverandering aan zit te komen. Lees hier onze visie.


Gebeurtenissen in de crypto wereld

De CEO van Binance gelooft dat, vroeg of laat, bijna iedereen te maken zal hebben met cryptocurrencies. Dat is een flinke uitspraak want als dat de waarheid zou worden zal de cryptocurrency markt enorm in waarde omhoog schieten.

Zhao vertelt dat hij zeker weet dat er weer een bull market aan zit te komen, maar dat hij niet weet wanneer het van start zal gaan. Hij vertelt dat hij gelooft dat de meeste belangrijke crypto’s hun dieptepunt mee hebben gemaakt en dat er binnenkort een nieuwe opwaartse trend zal beginnen.

Steeds meer bedrijven gaan zich mengen in de snel groeiende blockchain wereld. Zo is Facebook naar verluid bezig met een geheimzinnig cryptocurrency project waar ze een eigen stablecoin ontwikkelen. Ook staan er nog eens 20 blockchain vacatures open op de website van Facebook.

Ook techgigant Samsung is bezig met het implementeren van crypto tokens. De nieuwe Samsung S10 smartphone ondersteunt een cryptocurrency wallet. Ook gaat Samsung samenwerken met crypto bedrijf Enjin.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Prijsanalyse 12 maart: Bitcoin (BTC)

Dat de Bitcoin koersstijging vorige week niet heeft kunnen doorstoten tot boven de $4000 dollar grens weerspiegelt een gebrek aan overtuiging. Dit resulteert in een stabiel koersverloop waarop investeerders wachten op een duidelijk signaal.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $3910 dollar. Wat een kleine daling is ten opzichte van gisteren. Als we willen blijven spreken van een bull markt zal de Bitcoin koers de $4000 dollar moeten doorbreken. Een bounce boven dit niveau zal BTC dichter bij het belangrijke $4300 prijsniveau brengen.

 
Bitcoin prijsanalyse


Als de Bitcoin prijs boven de $4300 dollar stijgt zal de munt naar alle waarschijnlijkheid door kunnen stijgen tot boven de $5000 dollar. Aan de andere kant is een daling tot onder de $3700 dollar een teken van zwakte. Dit zou kunnen betekenen dat de BTC prijs terugzakt tot de laatste ondersteuningszone van $3350 dollar.

Het is zeer aannemelijk dat de BTC koers snel een keuze gaat maken. Na een lange stabiele periode komt altijd een flinke prijsbeweging.

 

Prijsanalyse 12 maart: Ethereum (ETH)

De grootste altcoin, Ethereum, ziet haar koers langzaam terugzakken. Als er geen ondersteuning gevonden wordt rond voor de $130 dollar grens is er een grote kans dat er een correctie naar onder komt. De munt zal terug kunnen zakken tot de kritieke ondersteuning op een prijsniveau van $116 dollar.

 
Ethereum prijsanalyse


Aan de andere kant is het mogelijk dat ETH omhoog bounced vanaf het huidige prijsniveau. Dat zal betekenen dat de munt de $145 dollar grens zal proberen te verbreken. Als dat lukt zal Ethereum het momentum oppikken. Vooralsnog wijzen de grafieken aan op een korte consolidatie periode. De $130 dollar en de $145 dollar grens zijn belangrijk om in de gaten te houden.

 

Prijsanalyse 12 maart: Ripple (XRP)

De Ripple (XRP) koers zit vast tussen de $0,29 en de $0,33 dollar. Ook hier betekent het stabiele koersverloop een periode van consolidatie die naar alle waarschijnlijkheid nog een paar dagen aan zal houden.

Een koersstijging tot boven de $0,33 dollar zou een teken van sterkte zijn. Het verbreken van dit weerstandsniveau zou de koers richting de $0,40 dollar grens kunnen stuwen.

 
Ripple prijsanalyse

Aan de andere kant is een koersdaling onder de 0,295 dollar een teken van zwakte. Als de prijs onder dit niveau terecht komt zal de XRP prijs dalen tot $0,277 en later zelfs tot $0,245 dollar.

 

Prijsanalyse 12 maart: Litecoin (LTC)

Litecoin heeft de afgelopen week opnieuw vrij goed gepresteerd. Op 9 maart zagen we de koers een nieuwe koersstijging inzetten maar deze kon niet genoeg momentum opbouwen. De LTC prijs zakte weer iets terug naar het huidige prijsniveau van $56 dollar.

 


$54 dollar is voor nu een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden. Hier ligt namelijk een kritieke ondersteuning. Als deze ondersteuning wordt behouden zal LTC opnieuw proberen uit te breken richting de $60 dollar en later richting de $65 dollar.

Aan de andere kant zou een koersdaling tot onder de $54 dollar een teken van zwakte zijn. Als LTC onder dit niveau zakt is een prijsdaling richting de $50 dollar grens waarschijnlijk.

 

Prijsanalyse 12 maart: Binance Coin (BNB)

Tot slot geven we een prijsanalyse voor Binance Coin. Na een enorme prijsstijging consolideert BNB rond de $15 dollar grens. Binance Coin heeft een pennant gevormd. Een doorbraak van deze pennant zal de prijsstijging doen hervatten. Een target van $18 dollar is dan logisch. Het verbreken van de pennant aan de onderkant zou kunnen zorgen tot een flinke correctie. Hier zou de BNB prijs kunnen dalen tot $9 dollar.

 
Binance coin prijsanalyse