Prijsanalyse 14 Mei: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash

De afgelopen week zijn de crypto prijzen enorm gestegen. De BTC prijs ligt zelfs boven de $8000 dollar. Zal Bitcoin de $10.000 bereiken, of komt er een correctie? Wij zoeken het voor je uit.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gebeurtenissen in de cryptomarkt

De afgelopen week is er een golf van goed nieuws verwelkomt door de cryptomarkt. Het langverwachte Bakkt platform is eindelijk aangekondigd en begint met het testen van Bitcoin futures handel in juli van dit jaar. Dit zal waarschijnlijk veel institutionele beleggers aan gaan trekken.

Nu de institutionele beleggers aan het voorbereiden zijn om in de markt te stappen, is massale crypto adoptie een andere belangrijke factor voor de groei. Starbucks en Facebook zijn de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws geweest over hun betrokkenheid bij cryptocurrencies en ook eBay wordt gelinkt aan crypto’s.

Naar verwachting zal Starbucks Bitcoins gaan accepteren in haar winkels. Facebook zal waarschijnlijk een eigen crypto token gaan lanceren genaamd de FB coin. De inmenging van deze giganten is een goed teken voor de cryptomarkt.

Stuk voor stuk positieve ontwikkelingen dus, maar wat geven de grafieken van de belangrijkste crypto’s aan? Wij zoeken het voor je uit.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 14 mei

De Bitcoin koers is de afgelopen week enorm omhoog geschoten, namelijk van $5940 dollar naar $8100 dollar. Het tempo van de koersstijging is ongekend hoog en dat is een enorm goed teken. Het toont namelijk aan dat er genoeg kopers zijn, ook op hoge niveau’s. 

 
bitcoin prijsnalayse 14 mei

BTC komt rond de $8500 dollar een nieuwe weerstand tegen. Als ook deze wordt doorbroken, kan de prijs stijgen richting de $10.000 dollar. Het is eigenlijk niet te voorspellen waar de rally zou stoppen. Wel lijkt 1 ding zeker. De Pullback zal pijnlijk zijn, mocht deze komen. Als de koers crasht zal het een scherpe pijnlijke daling worden.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 14 mei

Ook de Ethereum koers is flink gestegen, namelijk van $177 dollar naar $209 dollar. De $200 dollar grens werd zondag al even doorbroken, maar zakte later weer terug, om vervolgens opnieuw met volle kracht door de $200 grens te breken. Dat resulteert in een Ethereum prijs van $209 dollar vandaag.

 
ethereum prijsanalyse 14 mei

De grafiek van ETH ziet er zeer positief uit. Zowel de RSI als de voortschrijdende gemiddelden zijn omhoog. Een volgende weerstand vindt de munt rond de $225 dollar en daarna rond de $255 dollar.

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de ETH prijs terugzakt tot onder de $167 dollar. Wij raden dan ook een stoploss aan rond dit niveau.

 

Ripple (XRP) prijsanalyse 14 mei

Na een tijd lang slecht te hebben gepresteerd zien we vandaag de XRP prijs enorm de lucht in schieten. Achter de schermen vonden veel positieve ontwikkelingen plaats. Echter, deze ontwikkelingen weerspiegelden nog niet in een goede prijsstijging. Vandaag zien we dat de prijs eindelijk stijgt, en flink ook.

 
Ripple prijsanalyse 14 mei

Door de prijsstijging van vandaag kan XRP mogelijk door stijgen tot $0,45 dollar en later tot $0,60 dollar. Wel loopt de munt tegen een kleine weerstand aan rond de $0,565 dollar. Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als Ripple terugzakt tot onder de $0,33 dollar grens.

 

Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 14 mei

De Bitcoin Cash (BCH) prijs steeg de afgelopen week van $295 dollar naar $397 dollar. Dat betekent dat de prijs in een week tijd met 34 procent. Ook bij BCH laat de grafiek een positief beeld zien en dat betekent dat de munt nog verder zou kunnen stijgen.

 
Bitcoin cash prijsanalyse 14 mei

De Bitcoin Cash prijs zouden nu kunnen stijgen tot $425 dollar en daarna tot $500 dollar. Echter, aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als de BCH prijs tot onder de $360 dollar zakt. Dan zou de koers terug kunnen vallen tot $255 dollar.

 

Litecoin (LTC) prijsanalyse 14 mei

De Litecoin koers steeg deze week van $77 dollar naar $91 dollar. Er licht een vrij grote weerstand rond de $94 dollar maar als deze doorbroken wordt dan kan er een enorme breakout naar boven komen. De prijs zou dan kunnen stijgen tot $155 dollar. Het is volgens dan ook een goede optie om LTC te kopen rond de $94 dollar.

 
litecoin prijsanalyse 14 mei

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de Litecoin koers deze grens niet weet te doorbreken. De Litecoin koers kan dan terugzakken tot onder de $77 dollar en later zelfs tot $70 dollar.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken