Cardano,, Prijsanalyse

Prijsanalyse 2 April: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Cardano

De Bitcoin koers vliegt vandaag omhoog. Door deze stijging zien we ook dat belangrijke atlcoins flinke winsten boeken. Gaat de prijsstijging doorzetten, of zakt de koers terug? In deze prijsanalyse omschrijven we de belangrijkste crypto koersen en geven we onze mening over hoe de markt ervoor staat.


Gebeurtenissen in de cryptomarkt

Bitcoin start de maand enorm goed. Vandaag, 2 april, zien we de prijs omhoog vliegen naar $4700 dollar. Waar we de afgelopen weken een vrij stabiel Bitcoin koersverloop zagen, waarin de altcoins floreren, zien we vandaag een enorme uitbraak voor de Bitcoin. Mede door deze uitbraak zien we de Bitcoin dominantie stijgen naar 51.6 procent.

Onlangs heeft de SEC besloten opnieuw 2 Bitcoin ETF’s uit te stellen. Waar de Bitcoin koers een tijd geleden telkens een klap te voortduren kreeg bij het afwijzen van een ETF zien we nu dat de munt zich er eigenlijk niks meer van aan trekt.

Drie dagen geleden is crypto exchange Bithumb gehackt. Hierin werd voor meer dan $13 miljoen dollar aan EOS tokens gestolen. De Exchange is een onderzoek gestart en zegt gebruikers volledig te vergoeden.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Prijsanalyse 2 april: Bitcoin (BTC)

De Bitcoin koers kroop de afgelopen week steeds dichter naar de $4200 dollar grens, waar een enorme weerstand lag. Vandaag, 2 april, zien we dat deze grens doorbroken werd en ook de dalende trendlijn van januari 2018 werd vandaag doorbroken. Dat is een reden voor een enorme uitbraak (Zie omcirkelde punt in de grafiek).

Doordat deze belangrijke grens doorbroken is lijkt de weg van de minste weerstand omhoog te zien. De positiviteit is terug en een koersstijging tot $5000 dollar en later tot $5250 dollar lijkt dan ook een realistisch scenario.

Onze verwachting zal verworpen worden als de Bitcoin koers vandaag terugzakt tot onder de $4500 dollar.

 Prijsanalyse 2 april: Ethereum (ETH)

De uitbraak van de Bitcoin koers heeft er voor gezorgd dat ook Ethereum een flinke winst heeft geboekt. In onze vorige prijsanalyse schreven we dat het belangrijk was voor Ethereum om de $145 dollar weerstand te doorbreken. Daar is ETH vandaag in geslaagd. Een snelle prijsstijging naar $167 dollar ligt dan ook in de lijn der verwachting. Vanuit hier zou de prijs zelfs door kunnen stijgen naar de $250 dollar.

We zien de belangrijke altcoins terrein verliezen op de Bitcoin. Wanneer de Bitcoin flinke prijsbewegingen meemaakt bloeden altcoins. Consolidatie van de BTC prijs zal een goed teken zijn voor Ethereum. De altcoins zullen dan weer terrein terug winnen op Bitcoin.

 
Ethereum prijsanalyse 2 aprilPrijsanalyse 2 april: Ripple (XRP)

Ook Ripple boekt vandaag een flinke winst. Voor een lange tijd verhandelde de XRP koers vrijwel stabiel. Het leek erop dat er weinig interesse was van kopers en verkopers.

Vandaag zien we dat ook Ripple uit is gebroken. De koers is gestegen met 7 procent naar een prijsniveau van $0.333 dollar. Dat betekent dat ook XRP een belangrijke weerstandslijn heeft doorbroken.

Een snelle prijsstijging naar $0,40 dollar ligt dan ook in de lijn der verwachting. Als dit niveau behaald wordt zou de koers zelfs kunnen stijgen richting de $0,50 dollar. Pas als de XRP prijs daalt tot onder de $0,30 dollar zal onze verwachting verworpen worden.

 
Ripple prijsanalyse 2 aprilPrijsanalyse 2 april: Litecoin (LTC)

De Litecoin koers stijgt vandaag met 11 procent en is daarmee één van de best presterende altcoins. Litecoin liep de afgelopen dagen stuk op een sterke weerstand rond de $62 dollar. Vandaag zien we deze weerstand doorbroken is en dat is een goed teken.

Doordat de weerstand is doorbroken verwachten we een snelle prijsstijging richting de $70 dollar. Vanuit hier zou de koers zelfs verder kunnen stijgen naar $75 en $80 dollar. Aan de andere kant zou onze verwachting verworpen worden als de koers daalt to onder de $62 dollar.

 
Litecoin prijsanalyse 2 aprilPrijsanalyse 2 april: Cardano (ADA)

Tot slot beschrijven we het koersverloop van Cardano. Net als Litecoin is ADA een munt die heel goed presteert de laatste tijd. We zien de ADA de hele maand al geleidelijk aan stijgen en vandaag komt daar nog eens een flinke prijsstijging bovenop. Mede hierdoor zijn wij zeer positief gestemd.

De $0,073 weerstand is vandaag doorbroken wat ervoor heeft gezorgd dat de weg van de minste weerstand naar boven is. Hierdoor is het volgende doelwit $0,082 dollar. Vanuit hier zou de prijs verder kunnen stijgen naar $0,095 dollar.

 
cardano prijsanalyse 2 april