Cardano, Prijsanalyse

Newsbit 26-03-2019 18:26 leestijd 3 - 5 min

Prijsanalyse 26 maart: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Cardano

De cryptocurrency koersen zijn gisteren flink gedaald. De Bitcoin koers zakte door de $4000 dollar grens heen en ook andere crypto’s als Ethereum en Ripple zagen de prijzen dalen. In deze prijsanalyse omschrijven we de belangrijkste crypto koersen en geven we onze mening over hoe de markt ervoor staat.


Gebeurtenissen in de Cryptocurrency wereld

De bekende Amerikaanse investeerder Tim Draper had afgelopen week een ontmoeting met de president van Argentinië. In dit gesprek vertelde Draper aan de president dat het belangrijk is om Bitcoin te legaliseren. De digitale valuta zou volgens hem het land kunnen helpen om de economische problemen te verhelpen. Later vertelde Draper dat hij verwacht dat de Bitcoin in 2023 zo’n $250.000 dollar waard zal zijn. Mensen zullen afstappen van traditioneel geld en overstappen naar Bitcoin zei hij.

Een ander opmerkelijk nieuwsbericht kwam vanuit de Ripple community. XRP fans hebben hun zinnen gezet op een implementatie van XRP op Skype. Of dit gaat lukken is de vraag, wel liet Skype in een reactie weten positief tegenover het idee te staan en te gaan kijken naar de opties.

Aan de andere kant blijven we zien dat bedrijven voorzichtig zijn met het implementeren van Cryptocurrencies. Zo is streaming platform Twitch gestopt om crypto’s te gebruiken als betaalmiddel.

Nu de cryptocurrency prijzen gisteren zijn ingezakt is natuurlijk de vraag: Gaat de markt crashen, of zien we eindelijk een sterke bounce naar boven? In deze prijsanalyse geven wij onze mening over de crypto koersen.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Prijsanalyse 26 maart: Bitcoin (BTC)

De Bitcoin koers heeft afgelopen vrij stabiel rond de $4000 dollar gelegen. Echter, gisteren, zagen we de BTC prijs naar onder vallen tot $3950 dollar. Slechts een kleine prijsverandering maar elke beweging kan op dit moment zorgen voor een uitbraak.

 
Bitcoin prijsanalyse


Zoals we zien aan de groene lijn in de bovenstaande grafiek was de Bitcoin bezig aan een opwaartse trend. We hebben de koers afgelopen week dan ook een aantal keren vlak bij de $4200 dollar weerstandsgrens zien liggen. Deze weerstand lijkt voor nu te sterk te zijn. Dat de BTC prijs deze grens nog net zou doorbreken was te verwachten. Maar dat de prijs vandaag onder de uptrend lijn zakt is een teken van zwakte. Herstelt de prijs niet snel, tot boven de lijn, dan is de kans groot dat de koers daalt tot $3550 dollar (zie blauwe lijn in grafiek).

Aan de andere kant zou het een teken van sterkte zijn als de Bitcoin koers snel weer richting de $4000 dollar zou stijgen. De koers zal dan naar alle verwachting gemakkelijk door kunnen stijgen tot $4200 dollar. Pas als deze grens doorbroken is kunnen we een grote koersstijging verwachten tot $5000 dollar en hoger.

 

Prijsanalyse 26 maart: Ethereum (ETH)

Ook de grootste altcoin, Ethereum, heeft haar koers gisteren naar onder zien vallen. ETH heeft daardoor de uptrend lijn doorbroken, wat ervoor kan zorgen dat de prijs terugzakt tot een volgend ondersteuningsniveau. Dit niveau ligt rond de $125 dollar. Als de munt ook hieronder zakt kan de prijs nog verder dalen richting de $100 dollar.

Aan de andere kant zou het een teken zijn als ETH weet te herstellen richting de $140 dollar. ETH zal hierna een gooi doen om boven de $145 dollar weerstand te komen. Als dat lukt, kan de Ethereum prijs stijgen tot $167 dollar.

 Prijsanalyse 26 maart: Ripple (XRP)

Ripple is onder de groene uptrend lijn gezakt en lijkt dus naar onder uit te zijn gebroken. Dit laat zien dat de negativiteit op dit moment de overhand heeft. Als XRP haar koers onder de $0,30 dollar zakt, dan zou de prijs kunnen dalen tot $0,29 dollar en misschien zelfs tot $0,28 dollar. Hier ligt een belangrijke ondersteuning die sinds december vorig jaar staat.

Aan de andere kant zou een rebound tot boven de ondersteuningslijn een teken van sterkte zijn. XRP zou dan opnieuw proberen boven de $0,33 dollar uit te stijgen. Komt de koers hierboven? Dan zou er wel eens een flinke prijsstijging aan kunnen komen.

 
Ripple prijsanalysePrijsanalyse 26 maart: Litecoin (LTC)

De Litecoin koers vertoont een sterk koersverloop de afgelopen maanden. Wel zien we, in de grafiek hieronder, dat de prijs vandaag gevaarlijk dicht naar de oranje uptrend lijn van de wedge zakt. Als de koers hier onder zakt is het mogelijk dat de Litecoin prijs tot $55 dollar.

Ook zien we in de grafiek dat de rode weerstandslijn en de uptrend lijn steeds dichter naar elkaar toe lopen. Dat betekent dat we spoedig een uitbraak kunnen verwachten. Een koersstijging tot boven de weerstandslijn zou een enorm teken van sterkte zijn. De Litecoin prijs zou dan kunnen stijgen tot richting de $70 dollar.

 
Litecoin prijsanalysePrijsanalyse 26 maart: Cardano (ADA)

Tot slot bespreken we vandaag de koersverloop van Cardano. ADA heeft een flinke prijsstijging meegemaakt op 22 en 23 maart. Deze stijging kwam door de lancering van Cardano 1.5. De prijs steeg even naar $0,065 wat het hoogste punt was in 3 maanden tijd.

De ADA grafiek ziet er sterk uit en een nieuwe koersstijging tot boven de $0,065 dollar zou een teken van sterkte zijn. Een volgende target die Cardano zou kunnen bereiken ligt dan rond de $0,080 dollar.

Aan de andere kant zou een daling tot onder de $0,52 een teken van zwakte zijn. Zakt de koers hieronder? Dan is er een kans dat de prijs terugvalt tot $0,049 dollar.

 
cardano prijsanalyseLet op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.