Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 30 April: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash

De cryptomarkt is deze week weer wat terug gezakt en vooral altcoins hebben het zwaar. Wat gaat de Bitcoin koers doen en wanneer gaan de altcoins weer floreren? Lees onze crypto prijsanalyse.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gebeurtenissen in de cryptomarkt

Na het terugvallen van de cryptocurrency koersen kwam er slecht nieuws uit India. Volgens bronnen denkt de regering aan het compleet verbannen van cryptocurrencies. Volgens het ministerie worden cryptocurrencies massaal gebruikt om voor fraude en bedrog. Om dit te voorkomen wordt er nagedacht over een wet die digitale valuta’s compleet verbied.

Aan de andere kant vertelt crypto analist Tom Lee dat Bitcoin zich in een bull-markt bevindt. De analist verwacht dat BTC een nieuw hoogtepunt gaat bereiken in 2020. Lee baseert deze visie op een aantal positieve signalen. Zo geeft hij aan dat het handelsvolume toeneemt en Bitcoin de zogenaamde Golden Cross heeft gevormd.

Er was niet alleen positief nieuws voor Bitcoin. Grote bedrijven doen steeds meer onderzoek naar de blockchain technologie. Zo kwamen we er deze week achter dat de Britse autofabrikant Jaguar Land Rover de techniek van IOTA gaat implementeren in haar auto’s. De automobilisten zullen beloont worden met IOTA tokens als ze informatie delen over rij omstandigheden, files of parkeerplaatsen. De automobilisten kunnen vervolgens hun tokens inwisselen om gratis te parkeren of tol te betalen.

Genoeg ontwikkelingen, maar wat gaan de koersen doen? Hieronder zoeken wij het voor je uit.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 30 april

Bitcoin heeft het de afgelopen week zwaar gehad. Na een koersstijging tot $5650 dollar zakte de munt weer terug tot een prijsniveau van $5200 dollar. Dit is een negatief teken omdat het wijst op een gebrek aan steun bij een hoge prijs. Als de ondersteuning rond de $5200 wordt doorbroken kan de munt zakken tot $5000 en later zelfs tot $4200 dollar.

 
Bitcoin prijsanalyse 30 april


Aan de andere kant zou een bounce omhoog van het huidige prijsniveau een goed teken zijn. De munt zal dan opnieuw proberen boven de $5600 dollar te komen om vervolgens door te stijgen richting de $5900 dollar. In de komende dagen verwachten we een beslissende move. Het is volgens ons dan ook verstandig om een strakke stoploss rond de $5000 dollar te plaatsen.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 30 april

Ook de Ethereum prijs is de afgelopen week flink teruggezakt. Echter, de afgelopen 3 dagen hebben we de prijs zien consolideren en dat is een goed teken. Een prijsstijging tot boven de $167 zal de kans op een nieuwe uitbraak vergroten. De ETH prijs zal dan kunnen stijgen tot $188 en vervolgens tot $220 dollar.

 
Ethereum prijsanalyse 30 april


Aan de andere kant zou onze positieve voorspelling ongeldig zijn als Ethereum deze week niet tot boven de $167 dollar weet te stijgen. De kans is dan groot dat de munt terugzakt tot $150 dollar en later tot $142 dollar.

 

Ripple (XRP) prijsanalyse 30 april

Ripple heeft het al tijden zwaar en ook de afgelopen week is dat gebleken. De bounce vanaf de kritieke ondersteuning van $0,285 was minder dan verwacht. Dat toont een gebrek aan kopers aan, zelfs bij een lage Ripple koers. Als XRP deze week onder de ondersteuning van $0,285 dollar zakt zal de munt verder crashen. De verwachting is dat de koers dan daalt tot $0,245 dollar.

 
ripple prijsanalyse 30 april


Aan de andere kant zou een sterke rebound tot boven de $0,33 dollar een teken van sterkte zijn. Als XRP tot boven dit niveau weet te stijgen verwachten we een koersstijging tot boven de $0,38 dollar. Omdat XRP al maanden lang onder presteert zal een dergelijke uitbraak weleens een flinke prijsstijging in kunnen luiden.

 

Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 30 april

De Bitcoin Cash (BCH) prijs is de afgelopen week teruggezakt van $302 dollar naar een dieptepunt van $234 dollar. Vooral het doorbreken van de $255 dollar ondersteuning is een slecht teken. Dit zorgt er namelijk voor dat BCH terug kan vallen tot $209 dollar en later zelfs tot $167 dollar.

 
bitcoin cash prijsanalyse 30 april


Aan de andere kant zou een rebound tot boven de $255 dollar een teken van sterkte zijn. De munt zou dan naar alle waarschijnlijkheid weer terecht komen in de range van vorige week die ligt tussen de $280 en $320 dollar.

 

Litecoin (LTC) prijsanalyse 30 april

Litecoin is onder de 50-daagse SMA lijn gezakt, wat een slecht teken is. Dit betekent dat de munt zou kunnen dalen naar de volgende sterke ondersteuning van $62,50 dollar.

 
litecoin prijsanalyse 30 april


Aan de andere kant zou het een positief teken zijn als de munt tot boven de $75 dollar stijgt. Als dit gebeurd kan de Litecoin koers stijgen tot $85 dollar en vervolgens tot $91 dollar.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.