Bitcoin (BTC) el salvador
Bitcoin

Pro-Bitcoin president wint opnieuw verkiezingen in El Salvador

El Salvador werd onder president Nayib Bukele het eerste land ter wereld dat Bitcoin omdoopte tot wettig betaalmiddel. Nu lijkt Bukele opnieuw de verkiezingen in El Salvador te winnen en staat er dus nog enkele jaren een pro-Bitcoin president aan het hoofd. Op basis van de laatste exit polls pakte Bukele 87 procent van de stemmen.

Gigantische meerderheid voor Bitcoiner Bukele

Bukele is de leider van de “Nueva Ideas” partij en de verkiezingsuitslag laat duidelijk zien hoe populaire zijn partij is. Er waren slechts twee andere partijen met een “significant” aantal stemmen.

Het gaat dan om FMLN met 7 procent en ARENA met 4 procent van de stemmen. Zodoende kunnen we ervan uitgaan dat Bukele nog een paar jaar de leider van El Salvador is; namelijk tot het jaar 2029.

Naast zijn keuze voor Bitcoin, staat Bukele ook bekend als de president die gang-criminaliteit keihard aanpakt. Overigens kreeg hij ook kritiek op dit beleid van onder andere Amnesty International, dat sprak van alarmerende schendingen van mensenrechten.

Vooralsnog lijkt de bevolking echter zeer blij met Bukele en is het nog maar de vraag in hoeverre Amnesty International hier een punt mee heeft. Daar lijkt het de bevolking het zeker niet mee eens te zijn.

Gaat Bukele tegen de grondwet in?

Er zijn ook mensen die beweren dat de tweede termijn van Bukele ongrondwettelijk is. Zo zou het volgens de regels helemaal niet toegestaan zijn om een tweede achtereenvolgende termijn als president te draaien.

“Vandaag is een goede dag om te herinneren dat twee achtereenvolgende presidentstermijnen tot wel 7 keer verboden zijn door de Grondwet”, aldus Alfonso Fajardo, een Salvadoraanse advocaat.

Bukele trekt zich daar echter niets van aan en wil van El Salvador het “Singapore van de Amerika’s” maken. Voorlopig is dat zeker nog niet gelukt, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen.

Als we sommige verhalen mogen geloven heeft het land mooie stappen gezet met Bitcoin en natuurlijk het complete uitbannen van gang-criminaliteit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins