gouden bitcoin
Nieuws

Raoul Pal: Bitcoin ETF Goedkeuring Kan Kapitaalvloedgolf Triggeren

Real Vision CEO en voormalig Goldman Sachs topman Raoul Pal voorspelt dat de goedkeuring van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF een gigantische vloedgolf aan kapitaal richting de cryptomarkt. In een nieuw interview met Lark Davis, zegt Pal dat de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF zou samenvallen met een cryptomarkt die al opwarmt.

Iedereen zal Bitcoin willen kopen

In het geval van de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF zullen investeerders volgens Raoul Pal op de digitale munt springen om mogelijk te profiteren van een nieuwe all-time high. “Over de Bitcoin ETF heb ik altijd gezegd dat het er niet toe doet, tenzij de markt momentum heeft. Als het momentum heeft, dan zal het geld uit de financiële markt opzuigen”, aldus Raoul Pal.

Op dit moment heeft de markt momentum, zo blijkt wel uit de stijging van ongeveer 80 procent die Bitcoin sinds het begin van 2023 doormaakte. “Het geluid van FOMO (Fear Of Missing Out) wat je op de achtergrond hoort komt steeds dichterbij”, zo gaat Pal verder.

“Als we op deze voet doorgaan en de prijzen stijgen, en laten we zeggen dat Bitcoin op 40.000 dollar staat op het moment dat de ETF op de markt komt, dan ontstaat er een blinde paniek”, zo vertelt de voormalig topbankier van Goldman Sachs.

Blinde paniek

Met een blinde paniek bedoelt Raoul Pal natuurlijk een gigantische koopwoede rondom Bitcoin. Wat dat betreft lijkt het er dus op dat we behoorlijke verwachtingen mogen hebben van Bitcoin als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock of een andere aanbieder op de markt komt. De deadline voor de ETF van BlackRock staat momenteel op februari 2024, dus we hoeven daar in theorie niet heel lang meer op te wachten.

Volgens Pal gaat het geld dat richting Bitcoin zal vloeien als gevolg van de ETF ook zijn weg naar andere digitale assets vinden, waaronder naar non-fungible tokens (NFTs). “Het is heel positief en de kapitaalstroom die richting de industrie gaat, laten we zeggen 10 miljard dollar, dan nemen mensen winst op hun Bitcoin en herinvesteren ze dat in Ethereum of Solana of iets anders”, aldus Pal.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het weer even moeilijk. De koers tikt namelijk binnen op precies 30.000 dollar. Wat dat betreft lijkt er momenteel een gigantisch gevecht gaande rond deze koersgrens tussen de bulls en de bears.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?