Bitcoin, BTC, gouden bitcoin
Bitcoin

Ray Dalio: “Bitcoin is niet het antwoord”

De investeringslegende en miljardair Ray Dalio is door de jaren heen meerdere malen van positief naar negatief gesprongen over Bitcoin. Hoewel hij gelooft dat fiatgeld in essentie geen bestaansrecht heeft, denkt hij ook dat Bitcoin het antwoord niet is. Ook stablecoins zijn volgens Dalio niet de oplossing.

Niet effectief

In een interview met CNBC deelt Ray Dalio zijn visie op Bitcoin als een potentiële oplossing voor de problemen van fiatgeld. De miljardair is van mening dat Bitcoin niet effectief is als een store of value en betaalmiddel. Ook stablecoins, die in feite een kopie van overheidsgeld zijn, ziet hij niet als een effectieve vorm van geld.

Vanuit de Bitcoin-gemeenschap werd er uiteraard meteen gereageerd op Ray Dalio. “Het is grappig dat hij perfect omschrijft hoe geld eruit moet zien, maar dat hij niet ziet dat al die eigenschappen in Bitcoin zitten. Je bent er bijna Ray, maar je hebt hulp van Michael Saylor nodig om het licht te zien,” aldus Baseload via Twitter.

Bitcoiner geworden door Dalio

Grappig genoeg zaten er ook mensen tussen de critici op Twitter die aanhaalden dat ze Bitcoiner zijn geworden dankzij de inzichten van de investeringslegende. Ray Dalio is namelijk niet alleen een begenadigd investeerder, maar ook een schrijver van talloze succesvolle boeken over de monetaire geschiedenis. Het lijkt erop dat Dalio al lange tijd heel dicht bij het worden van een Bitcoiner is, maar steeds de laatste stap niet maakt.

Aan de andere kant is het natuurlijk zijn goed recht om er een andere mening op na te houden. Niemand heeft het monopolie op de waarheid en ook de Bitcoiners niet. Het is wel grappig om te zien dat Ray Dalio Bitcoin in 2021 nog omschreef als een “dijk van een uitvinding.” In 2022 raadde hij iedereen nog aan om 1 tot 2 procent van zijn portfolio in Bitcoin te investeren. Op basis van zijn woorden bij CNBC lijkt hij weer van mening veranderd te zijn.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken