Crypto ETP
Blockchain

Recordinstroom in Crypto-ETP’s duwt AUM naar hoogste niveau sinds 2021

De afgelopen week hebben op de beurs verhandelde producten (ETP’s) afkomstig van crypto een recordinstroom meegemaakt, waardoor het totale beheerd vermogen (AUM) is gestegen naar een niveau dat sinds de bullmarkt piek van 2021 niet meer is waargenomen.

Goedgekeurde ETF’s dragen bij aan record

Het AUM van crypto-beleggingsproducten staat nu op $67 miljard, het hoogste punt sinds december 2021. Deze stijging is te danken aan een instroom van $5,2 miljard tot dusver dit jaar, aangevuld door positieve prijsontwikkelingen op de cryptomarkt.

Een significante bijdrage aan deze groei was de recordinstroom van $2,45 miljard in crypto-ETP’s in de week eindigend op 16 februari, waarvan 99% afkomstig was uit in de Verenigde Staten genoteerde producten. Hieronder vallen de 10 goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s, die volgens Butterfill een “significante versnelling van de netto-instroom” hebben ervaren.

De ETF’s van BlackRock en Fidelity waren de grootste begunstigden van deze instroom, met respectievelijk $1,6 miljard en meer dan $648 miljoen. Tegelijkertijd is de uitstroom bij gevestigde partijen drastisch verminderd. Grayscale’s producten zagen een wekelijkse uitstroom van $623 miljoen, en sinds de omzetting van hun Bitcoin-fonds naar een ETF op 1 januari, heeft het fonds meer dan $7 miljard zien verdwijnen.

Consistente wekelijke instroom in Altcoin ETP’s

In dezelfde periode zag Bitcoin een waardestijging van ruim 4%, eindigend op meer dan $52.000, een hoogtepunt dat sinds december 2021 niet meer was bereikt. Desondanks hebben sommige beleggers ingezet op een prijsdaling, met een instroom van $5,8 miljoen naar short-Bitcoin-producten.

Ethereum-producten zagen ook een instroom, zij het bescheidener, van $21 miljoen en eindigden de week rond de $2.800, wat overeenkomt met het laatst bereikte hoogtepunt in mei 2022.

Opvallend is de consistente wekelijkse instroom in Altcoin ETP’s gebaseerd op Avalanche, Chainlink, en Polygon, met elk ongeveer $1 miljoen aan instroom. Solana-producten ondervonden daarentegen een uitstroom van $1,6 miljoen, wat kan worden toegeschreven aan het “beïnvloede sentiment” na recente netwerkproblemen begin februari.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC