Reddit Logo
Bitcoin

Reddit koopt Bitcoin en Ethereum met cashreserves

Social media gigant Reddit gebruikt sinds 2022 zijn cashreserves om kleine hoeveelheden Bitcoin en Ethereum te kopen. Het platform gelooft dat crypto en blockchain “significante potentie” hebben, zo blijkt uit nieuwe onthullingen.

“We investeerden een deel van onze cashreserves in Bitcoin en Ethereum”, aldus Reddit in een publieke verklaring op 22 februari.

Alleen Bitcoin en Ethereum

Reddit zegt dat Bitcoin en Ethereum de enige cryptocurrency’s zijn die ze aanhouden, maar ook dat het om niet significante aantallen gaat.

Het gaat dus echt om kleine bedragen, die de bedrijfsvoering van Reddit in principe niet beĆÆnvloeden. Verder geeft Reddit aan dat het experimenteert met blockchain-technologie, door Ethereum en Polygon te kopen als een betaalmiddel voor de verkoop van bepaalde virtuele goederen.

Overigens waren de Ethereum en Polygon die ze ontvingen ook “niet significant” gedurende 2022 en 2023. Maar het overweegt om de twee cryptocurrency’s te blijven gebruiken als betaalmiddel in de toekomst.

Ook het product- en engineering team van Reddit houdt crypto aan voor “specifieke doeleinden”, maar veel duidelijker dan dat maken ze het ook niet.

Significante potentie voor blockchain-technologie

Reddit zegt ook dat het “significante potentie” ziet in blockchain-gerelateerde technologieĆ«n, maar is niet zeker of de bedrijfsmatige of particuliere adoptie doorzet.

“Hoewel we geloven dat cryptocurrency’s en blockchain-technologie een significant potentieel kennen, is de populariteit en de opkomst ervan een relatief recente ontwikkeling. In hoeverre die op de lange termijn doorzet is onzeker”, aldus Reddit.

De reden voor de openbaarmaking van deze informatie is dat Reeddit naar de beurs gaat. In de S-1 registratie, die het moet inleveren voor zijn beursnotering, staat dat Reddit in 2023 een verlies van 90,8 miljoen dollar maakte.

De omzet steeg echter met 20,6 procent naar 804 miljoen dollar in 2023. Reddit was gewaardeerd op 10 miljard dollar na zijn investeringsronde in 2021, maar volgens een recente rapportage van Bloomberg is daar nog maar 5 miljard dollar van over.

Handel ā‚¬10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles ā€“ je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
MichaĆ«l van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins