cryptomainstream
Blockchain

Regelgevende duidelijkheid en innovaties stimuleren crypto-acceptatie

In een recent interview met CNBC op 29 juli verklaarde Jonathan Steinberg, oprichter en CEO van vermogensbeheerder WisdomTree, dat crypto “mainstream” zal worden dankzij toenemende regelgevende duidelijkheid, beursgenoteerde cryptofondsen en de tokenisatie van real-world assets (RWA).

Enthousiaste toespraak van Donald Trump

Steinberg verwees ook naar de toespraak van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op de Bitcoin 2024-conferentie op 27 juli in Nashville, Tennessee. Volgens Steinberg toont de toespraak aan dat Amerikaanse politieke leiders een mildere houding aannemen ten opzichte van crypto, wat de industrie de broodnodige regelgevende duidelijkheid kan bieden.

De voormalige Amerikaanse president sprak enthousiast over zijn plannen voor crypto en Bitcoin als activaklasse. “Hij belooft regelgevende duidelijkheid voor crypto en digitale activa in het algemeen,” aldus Steinberg. “Dit zal niet alleen een positief effect hebben op crypto als activaklasse, maar ook op blockchain-enabled finance.”

Steinberg verwacht dat de focus op crypto zich zal uitbreiden naar een bredere tokenisatie van verschillende activa. “Crypto is een activaklasse, maar er is ook een bredere tokenisatie van alle activa in de echte wereld. We zien dat alles samenkomt,” zei hij. “We gaan richting programmeerbaar geld, wat de financiële dienstverlening fundamenteel zal transformeren. Het is een opwindende tijd.”

Eerste WisdomTree ETF is gelanceerd

WisdomTree lanceerde in januari zijn eerste crypto-exchange-traded fund (ETF) — het WisdomTree Bitcoin Fund (BTCW) — en heeft registratieaanvragen ingediend voor een Ethereum ETF bij Amerikaanse toezichthouders.

De RWA-markt zal volgens McKinsey & Company tegen 2030 naar verwachting $2 biljoen bereiken. Traditionele financiële instellingen betreden de markt voor tokenized RWA’s al, met producten zoals BlackRock’s USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) en Franklin OnChain US Government Money Fund (FOBXX). Goldman Sachs bereidt zich voor om later dit jaar drie nieuwe tokenization-producten te lanceren.

BlackRock’s BUIDL, dat minder dan vier maanden geleden werd gelanceerd, bevat momenteel meer dan $500 miljoen aan getokeniseerde Treasurys, volgens Ethereum block explorer Etherscan.

Blockchain nieuws

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling
Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13