garlinghouse
Regulatie, Ripple

Ripple CEO: Duidelijke crypto regelgeving essentieel voor groei van XRP

Ripple, het Amerikaanse blockchainbedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van XRP, is al geruime tijd verwikkeld in juridische kwesties met betrekking tot de wet- en regelgeving in de Verenigde Staten. Het bedrijf voert momenteel een langdurige rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij het vorig jaar significante vooruitgang heeft geboekt richting een positieve uitkomst.

Volgens Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, is het voor de verdere groei van XRP cruciaal dat er meer helderheid komt in de regelgeving rondom cryptocurrencies.

CEO Brad Garlinghouse over de toekomst van XRP

Tijdens een interview met de media op het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, deelde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zijn visie op de toekomst van XRP en het belang van duidelijke wet- en regelgeving. Hij beschouwt blockchain- en cryptocurrency technologie als een belangrijke innovatie en een essentiële activaklasse, die breed omarmd en begrepen moet worden. Garlinghouse benadrukte dat verbeterde en heldere regelgeving in de Verenigde Staten hierbij een grote rol kan spelen. Zo zei hij in het interview:

“Mijn hoop is dat er nu tenminste duidelijkheid is voor Ripple dat XRP geen effect (security) is, en dat dit de deuren van de Amerikaanse markt verder opent.” – Brad Garlinghouse, CEO van Ripple.

De Rol van XRP in de wereldwijde betalingsmarkt

Een van de belangrijkste markten waar XRP innovatie brengt, is de internationale betalingsmarkt. Over de hele wereld worden dagelijks internationale betalingen ter waarde van miljarden dollars uitgevoerd, die vaak kostbaar en tijdrovend zijn. CEO Brad Garlinghouse van Ripple lichtte dit verder toe:

“Wereldwijde betalingen zijn langzaam en traditioneel erg duur. Met technologieën zoals die van Ripple kunnen we deze kosten aanzienlijk verlagen en zowel de snelheid als efficiëntie verbeteren.”

Als XRP een groter marktaandeel verwerft in de internationale betalingsmarkt, kan dit ook positieve gevolgen hebben voor de toekomstige koers van XRP. Garlinghouse verwacht dat de adoptie van XRP in de toekomst zal versnellen. In het interview legt hij uit dat nieuwe technologieën in het begin vaak langzaam worden aangenomen, maar daarna een snelle en exponentiële groei kunnen doormaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
XRP koers dipt: nieuwe tegenslag of koopkans?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017