garlinghouse
Regulatie, Ripple

Ripple-CEO Garlinghouse steunt Bitnomial in juridische strijd tegen SEC

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft zijn steun uitgesproken voor Bitnomial, een in Chicago gevestigde cryptobeurs, die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanklaagt.

Bitnomial biedt futurescontracten op XRP aan en vecht tegen extra regelgeving die de SEC probeert op te leggen, welke volgens hen buiten haar jurisdictie valt.

SEC ‘rebels agentschap’ volgens Garlinghouse

Garlinghouse uitte via X felle kritiek op de SEC en beschuldigde de toezichthouder ervan zich als een “rebels agentschap” te gedragen. Hij stelde dat de SEC eerdere gerechtelijke uitspraken naast zich neerlegt, ondanks dat daarin duidelijk werd bepaald dat XRP geen effect is. Volgens Garlinghouse markeert dit een nieuw dieptepunt voor de toezichthouder.

“Een nieuw dieptepunt voor een rebels agentschap waarvan velen dachten dat het niet verder kon zinken. De SEC lijkt nu boven de wet te opereren door de uitspraak van de rechter, die oordeelde dat XRP geen effect is, te negeren,” schreef Garlinghouse. Hij benadrukte dat Ripple de situatie nauwgezet volgt en haar juridische opties overweegt om de SEC verantwoordelijk te houden.

Bitnomial daagt SEC uit over XRP-futures

In de rechtszaak stelt Bitnomial dat hun XRP-futures al zijn goedgekeurd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de belangrijkste toezichthouder voor derivaten. De SEC probeert echter ook toezicht uit te oefenen op deze contracten, wat volgens Bitnomial een conflict kan veroorzaken tussen beide toezichthouders.

Bitnomial vraagt de rechtbank in Illinois om vast te stellen dat XRP-futures geen effecten zijn, zodat de SEC geen verdere maatregelen kan nemen om toezicht te houden op deze contracten. In een persverklaring zei Bitnomial: “Ondanks hun recente nederlaag in de rechtbank, blijft de SEC volhouden dat XRP een effect is.”

Matthew F. Kluchenek, de advocaat van Bitnomial, benadrukte het belang van deze zaak voor bedrijven die futurescontracten aanbieden. “Dit moet voor eens en altijd duidelijk maken welke toezichthouder verantwoordelijk is.”

SEC-strategie onder vuur

De strategie van de SEC, die in beroep is gegaan tegen de uitspraak van rechter Analisa Torres waarin werd vastgesteld dat XRP geen effect is bij programmatische verkopen op secundaire markten, blijft veel stof doen opwaaien. Garlinghouse gaf aan dat Ripple momenteel haar juridische opties overweegt in reactie op het beroep van de SEC.

Ook Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, sprak zijn bezorgdheid uit: “Als dit een examen voor rechtenstudenten zou zijn, zou de hypothetische vraag luiden: Een toezichthouder verliest in de rechtbank, maar dreigt desondanks met handhaving om naleving af te dwingen, wat grote constitutionele vragen oproept en de legitimiteit van het agentschap verder ondermijnt.”

Juridische stappen en impact op XRP

De juridische strijd tussen Ripple, Bitnomial en de SEC heeft ook invloed op de prijs van XRP. Sinds de SEC haar beroepsprocedure aankondigde, is de prijs van XRP in vergelijking met de bredere cryptomarkt achtergebleven. Hoewel XRP onlangs nog met 1,55% steeg naar $0,5382, blijft er onzekerheid bestaan over de uitkomst van de rechtszaken. Investeerders houden hun adem in terwijl de juridische strijd voortduurt, en dit heeft een drukkend effect op de koers van de munt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Ripple mede-oprichter Chris Larsen doneert $1 miljoen in XRP aan Kamala Harris’ campagne
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk