ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple: Crypto’s van derden kunnen gelanceerd worden op XRP ledger

Ripple ontwikkelt een functie waarmee gebruikers speciale tokens rechtstreeks op de XRP Ledger kunnen plaatsen. De technisch directeur van het bedrijf deelde dit onlangs mee.


Nieuwe functies

In een video van het bedrijf zei de CTO van Ripple, genaamd David Schwartz dat Ripple werkt aan ‘spannende’ nieuwe functies. Deze staan externe gebruikers toe andere cryptocurrencies in het XRP-ecosysteem te introduceren. Ook gaat het de functionaliteit verbreden.

Schwartz ging niet op de details in van de nieuwe functies. Hij zei echter wel dat ze konden worden gebruikt voor het lanceren van tokens met een vaste waarde op de XRP Ledger. “Niet alleen stablecoins liggen voor de hand, maar ook activa gekoppeld aan een externe waarde,” zei hij.

Soortgelijke functies bestaan al op andere blockchains, met name bij Tether. Schwartz zei dat activa-gesteunde tokens op XRP “gegarandeerd” liquiditeit zouden hebben vanwege de mechanica van de ledger.

Schwartz schetste eerder hoe een XRP stablecoin met onderpand liquide kon zijn op zijn YouTube-kanaal. In plaats van afzonderlijke markten voor elk digitaal activum te creëren, vinden transacties plaats in XRP. Zo blijft de stablecoin liquide, ongeacht zijn populariteit, legde hij uit.


Ripple onderzoekt nieuwe functionaliteiten

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Ripple uitstapjes maakte buiten zijn gebruikelijke activiteiten. De investeringsafdeling van het bedrijf, Xpring, heeft in september het gedecentraliseerd betalingsplatform ‘Logos Network’ overgenomen. De senior vice-president van Xpring vertelde toen dat de overname Ripple zou helpen financiële producten op de XRP Ledger te maken.

In een video van afgelopen donderdag zei Schwartz dat Ripple eerder andere gebruiksdoelen had onderzocht. Dat suggereert dat het ledger al een aantal ongebruikte functionaliteiten heeft ingebouwd.

“Een tijd geleden begon het engineeringteam de gebruiksdoelen te onderzoeken van de algoritmen die we hadden ontwikkeld, waardoor we dingen konden maken zoals een gedecentraliseerde exchange,” zei Schwartz.

Deze waren medio 2012 al in een “functioneel systeem” geplaatst en bevatten een functie waarmee gebruikers hun eigen digitale middelen konden uitgeven.