ripple, xrp, donker
Ripple

Ripple: Indiase wetgevers doden digitale innovatie

Twee leidinggevenden van Ripple vertellen dat ze vinden dat de Indiase wetgevers digitale innovaties kapot maken. De twee leidinggevende, genaamd Navin Gupta en Sagar Sarbhai werden geïnterviewd door Forkast News. In het interview werd er gevraagd wat ze vonden van het verbod op cryptocurrencies door de Reserve Bank of India.


Het strenge anti-cypto-beleid van de RBI

In antwoord op de vragen waar India is als het gaat om digitale valuta en blockchain-technologie, zei Sagar Sarbhai, Ripple’s hoofd van regelgevende zaken, dat het gevoel van minachting tegen cryptocurrency in 2013 begon toen de RBI en het Indiase ministerie van Financiën probeerden te ontcijferen wat cryptocurrency was.

Gedurende deze periode waren er veel negatieve percepties over cryptocurrency en digitale activa. Toen al begon de negatieve kijk van de centrale bank of cryptocurrencies. In 2017 kreeg de negatieve kijk nog een extra dimensie. Toen kwamen RBI en het ministerie van Financiën, ministers en betrokken instanties naar buiten om mensen te waarschuwen voor cryptocurrencies.

De RBI vertelde al hun gereguleerde instellingen om mensen te waarschuwen voor cryptocurrencies. Ook bepaalde de centrale bank dat bedrijven moesten stoppen met het aanbieden van diensten aan serviceproviders voor digitale activa. Dit resulteerde volgens de Ripple-medewerker in het verbod op het handelen in digitale valuta.

Gedurende deze periode moesten verschillende cryptobedrijven stoppen met hun werkzaamheden, maar cryptoliefhebbers in India besloten het verbod aan te vechten en begin dit jaar verklaarde het Hooggerechtshof de acties van de RBI tegen Bitcoin nietig.

De beslissing van de Hoge Raad creëerde een probleem voor het strenge beleid. Ondanks de beslissing van het hooggerechtshof heeft India echter nog steeds geen regelgevingskader dat de industrie de nodige duidelijkheid geeft om crypto’s te houden en te verhandelen.

“Ze bevinden zich nog steeds in een grijze zone, er is geen kader dat banken en institutionele investeerders dat comfortniveau zal geven om de ruimte te betreden en diensten te verlenen”, zei Sagar.


India verlamt innovatie

De medewerkers van Ripple merkte op dat er een paar dagen geleden in de Indiase media werd beweerd dat de regering overging om de handel in cryptocurrency permanent af te schaffen. Dat kan een enorme klap zijn voor de cryptowereld maar de medewerkers vertellen dat er ook een positieve kant zit aan de discussie. Het goede nieuws is namelijk dat cryptocurreny nu al geruime tijd veel aandacht krijgt op het beleidsvlak in India.

Sagar vertelt dat het belangrijk is dat de regering van India nu eerst praten met de inwoners en belanghebbende in het land. Op dit moment is het in ieder geval wel duidelijk dat Indiase beleidsmakers niet weten hoe ze de cryptowereld in toom kunnen houden. Indiase wetgevers verlammen innovaties doordat ze geen goede regelgevingdekaders hebben.