Newsbit

Ripple (XRP)

Ripple prijs stijgt met 42 procent in 24 uur tijd

Ripple (XRP)

Eindelijk is er goed nieuws voor Ripple en zijn XRP token. De prijs van de munt stijgt vandaag namelijk met meer dan 42 procent.


XRP stijgt weer na een moeilijke tijd

December 2020 was een moeilijke maand voor Ripple en XRP. Dit kwam doordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een rechtszaak tegen Ripple Labs startte. De prijs, die halverwege december zelfs $0,64 bedroeg, kelderde in slechts enkele weken tijd naar $0,20.

Maar vandaag zien we dat de prijs toch weer opkrabbelt. De koers is namelijk in 24 uur tijd met meer dan 42% gestegen. Hierdoor ligt de prijs van 1 XRP token weer boven de $0,32.

Eigenlijk is de prijsstijging van vandaag niet helemaal logisch. Dit omdat de rechtszaak nog altijd loopt en exchanges zoals Coinbase en Blockchain.com de handel in de XRP token stopzetten.

Deze tegenslagen lijken Ripple vandaag niet te deren en de koers lijkt omhoog te worden geslingerd door de positiviteit op de rest van de cryptomarkt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Hoop voor XRP

Hoewel bijna alle, in Amerika gevestigde exchanges, afstand nemen van XRP, lijken de Aziatische markten grotendeels onaangedaan te zijn door de SEC-rechtszaak. Denis Vinokourov, hoofd onderzoek bij Digital Asset Prime Broker Bequant, zei het volgende:

“Het is de moeite waard om te bedenken dat XRP in Japan niet als een beveiliging wordt gezien. Ripple kan zich proberen te vestigen en vervolgens naar een ander rechtsgebied verhuizen.”

Ripple-executives Chris Larsen en Brad Garlinghouse, beiden genoemd in de SEC-rechtszaak, hebben onlangs inderdaad het idee geopperd om het hoofdkantoor van het bedrijf om wettelijke redenen in het buitenland te vestigen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top