Ripple

Ripple verkoopt historisch weinig XRP tokens in Q4 van 2019

De XRP verkopen bleven in de tweede helft van 2019 dalen. De verkoop van de token kende zelfs een historisch dieptepunt in het vierde kwartaal van 2019.


Ripple wil af van programmatische sales

De enorme daling van de XRP verkopen in 2019 lijkt echter niet onverwachts te zijn. De driemaandelijkse XRP verkopen daalden achtereenvolgens in 2019. Deze daling begon nadat Ripple medio 2019 de pauze van de programmatische verkoop in gang zette. Ripple kondigde de plannen aan in juni en had al verwacht dat de XRP verkopen zouden dalen. Ripple zei hierover het volgende:

“Op korte termijn gaat dit betekenen dat Ripple’s verkoop van XRP tokens in het 2e kwartaal van 2019 lager zal zijn dan in het voorgaande kwartaal. Onze doelstelling van 20bps voor de programmatische verkoop van XRP volume is waarschijnlijk gedaald tot minder dan 10bps. Door meer te eisen aan onze verwachte normen voor marktstructuur en rapportage hopen wij op langere termijn de de lat hoger te leggen voor de gehele branche. “

Toen Ripple het aantal programmatische verkopen in het derde kwartaal begon te verminderen, zag het bedrijf vervolgens een opmerkelijke daling van de totale XRP sales.

In het tweede kwartaal van 2019 was Ripple’s token verkoop goed voor bijna 60% van de gehele XRP omzet in dat kwartaal. Het ging hier om $144 miljoen van het totaal van $251 miljoen dollar. In het derde kwartaal bedroeg de programmatische omzet slechts 25% van de totale XRP omzet. De programmatische omzet bedroeg een bedrag van $66 miljoen.

Ten slotte lijkt het vierde kwartaal van 2019 het eerste kwartaal te zijn waarin Ripple alle programmatische verkopen heeft gestopt en zich uitsluitend richt op over-the-counter sales (OTC). De totale XRP verkopen in het 4e kwartaal van 2019 omvatten alleen nog maar OTC sales of institutionele directe sales.

Bron: Ripple

Wat zijn programmatische sales en waarom heeft Ripple besloten ze te stoppen

Hoewel Ripple niet duidelijk de term ‘programmatische sales’ op haar website definieert, zegt Ripple dat programmatische sales gepaard gaan met passieve uitvoering van de handel. Het bedrijf heeft besloten om zijn programmatische sales tijdelijk te onderbreken. Dit is onderdeel van hun poging om het probleem van verkeerd gerapporteerde handelsvolumes op crypto valuta markten aan te pakken. Ripple schreef in juli 2019:

“De programmatische verkopen van Ripple hadden het doel om de impact op de markt te minimaliseren. Het bedrijf deed dit door XRP verkopen te beperken tot wat zij beschouwen als een klein percentage van de handelsvolume. Dit werd uitgevoerd via meerdere exchanges.

Bovendien is Ripple ook overgestapt op een “meer conservatieve volume berekening” voor XRP verkopen. Hierbij is het overgestapt van CoinMarketCap naar CryptoCompare Top Tier.


Volgens Ripple was 2019 het beste jaar

De XRP prijs daalde in 2019 met 42%. Het daalde van $0,364 op 1 januari 2019 naar $0,118 in december. Dit was het dieptepunt van de afgelopen twee jaar.

De situatie is versterkt door de groeiende bezorgdheid over de onduidelijke regelgevende status van XRP. De bezorgdheid kwam nadat Ripple geconfronteerd werd met een rechtszaak waarin werd beweerd dat het een niet-geregistreerde verkoop van securities had.

Op 13 januari zei de voorzitter van Commodity Futures Trading Commission dat de status van XRP nog steeds onduidelijk is. Daarnaast zegt hij dat het duidelijk is dat Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) wel commodities zijn. De door Coinbase ondersteunde Crypto Ratings Council, gelooft wel dat XRP een security is. De crypto Ratings Council is een groep van grote crypto valuta bedrijven in de Verenigde Staten die op zoek zijn naar duidelijkheid over regelgeving.

Op het moment van publiceren is de prijs van XRP $ 0,219. Dit betekent dat het een daling van bijna 4% in de afgelopen 24 uur kende.