Ripple, XRP
Ripple

Ripple wil Ethereum smart contracten naar de XRP Ledger brengen

Ripple-gebruikers kunnen in de toekomst mogelijk communiceren met Ethereum-compatibele gedecentraliseerde applicaties (DApps). Dit alles is wellicht mogelijk na de lancering van een testfase van Ripple’s nieuwe XRP Ledger-sidechain.

‘Fase twee’

De lancering van de sidechain werd op 17 oktober aangekondigd in een tweet door het blockchain-ontwikkelingsbedrijf Peersyst Technologies, waarbij werd opgemerkt dat de nieuwe sidechain compatibel is met Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit betekent dat Ripple-gebruikers toegang zouden kunnen hebben tot DApps zoals Uniswap en Web3-wallets zoals MetaMask en XUMM Wallet.

De nieuwe sidechain bevat een cross-chain bridge die is gebouwd om XRP en andere assets over te dragen tussen de EVM-ondersteunde sidechain en het XRP Ledger Devnet.

Volgens RippleX-software-engineer Mayukha Vadari betekent de release dat ontwikkelaars niet langer hoeven te kiezen tussen XRPL- of EVM-compatibele blockchains. Bovendien zullen de ontwikkelaars toegang krijgen tot de snelle goedkope transacties van XRPL. Daarnaast kunnen ze op Solidity gebaseerde smart contracten naar XRPL brengen.

De op XRP gebaseerde EVM-compatibele sidechain heeft het doel 1000 transacties per seconde (TPS) te verwerken. Vadari gaf aan dat de eerste fase van de EVM-sidechain nu beschikbaar is op het XRPL Devnet. Fase twee luidt de overgang naar een “permissieloze” chain met verbeterde schaalbaarheid in.

Daarnaast zei Vadari dat het doel is om bloktijden te bereiken die vergelijkbaar zijn met die van de XRP Ledger  vóór de tweede fase. Deze zal naar verwachting in het begin van 2023 worden uitgerold.

Het einddoel is fase drie, een permissieloze EVM-sidechain en -bridge die beschikbaar worden op het XRPL-mainnet.

– Vadari

De waarde van XRP

Het nieuws had weinig op de prijs van Ripple’s XRP-token. XRP is momenteel $0,476 waard en is deze maand met 23,86% gestegen. De laatste aankondiging komt te midden van een bijna twee jaar durende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC).

Bovendien blijft Ripple stappen zetten in de wereld van digitale valuta van de centrale bank (CBDC) sinds het in maart 2021 voor het eerst een CBDC Private Ledger voor banken testte. Ripple ging recentelijk, september 2022, een samenwerking aan met The Royal Monetary Authority of Bhutan.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving